Фото без опису  6 червня 2020 року набула чинності постанова Кабміну № 453, якою внесені зміни до Порядку надання коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину. До Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ підприємці,  які працюють одноосібно вже надсилають пакети документів для отримання коштів, які допоможуть підприємцям зберегти робочі місця  та працівників. Вже зареєстровано 4 заяви на отримання фінансової допомоги через втрату доходів в період карантину.

     Ще раз інформуємо, допомога по частковому безробіттю встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та з розрахунку двох третин від бази нарахування єдиного внеску, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць. Сума допомоги не оподатковується та  надається на період зупинення чи скорочення діяльності і впродовж 30 календарних днів після завершення карантину. А звернутись за такою допомогою до служби зайнятості можна протягом 90 календарних днів з дня зупинення діяльності через карантин.

   Взагалі на підтримку бізнесу Житомирщини зі стабілізаційного фонду для фінансування заходів з протидії коронавірусу виділено 20 млн. грн.

    Більш детальна інформація про отримання допомоги – за посиланнями: 
- покрокова інструкція для ФОПів без найманих працівників –

https://www.dcz.gov.ua/novyna/pokrokova-instrukciya-yak-pidpryyemcyu-bez-naymanyh-pracivnykiv-otrymaty-dopomogu-po

- як роботодавцю оформити допомогу по частковому безробіттю –

https://www.dcz.gov.ua/novyna/detalna-instrukciya-yak-robotodavcyu-oformyty-dopomogu-po-chastkovomu-bezrobittyu