Фото без опису    Набуття нових знань та навичок на освітніх платформах в інтернет-ресурсах – звичне явище. Відомо, що більшість освітніх платформ платні. На даний час для українських безробітних освітні платформи стають більш доступними, в тому числі міжнародні, такі як Coursera (https://www.coursera.org/).

 

 

 


    Coursera - це освітня міжнародна платформа, яка пропонує онлайн-курси, відомі як MOOC - Масивні Open Online Courses або відкриті курси онлайн від найкращих університетів світу.
    Під час карантину Coursera виступила з ініціативою щодо надання безробітним різних країн світу безкоштовного доступу до своїх навчальних програм. Україна стала однією із п’яти таких країн. Мета – допомогти людям, які втратили роботу здобути нові знання, навички та швидше працевлаштуватись.
    Через службу зайнятості відкрито безкоштовний доступ до 3800 онлайн-курсів за 400 спеціалізаціями: комп’ютерні технології, природничі, технічні, соціальні, гуманітарні науки, в т. ч. вивчення іноземних мов, побудови та розвитку бізнесу, особистісного розвитку, охорони здоров’я тощо.
     Тривалість курсів від шести до десяти тижнів. Навчання включає відеолекції, консультації, обговорення на форумах, завдання та тести. Слухачі отримують сертифікати за умови успішного проходження курсу.
     Тому зареєстрованим безробітним, які мають бажання пройти безкоштовне навчання, варто звернутися до свого кар’єрного радника, вказати ім’я та електронну адресу, на яку має прийти запрошення на навчання. Зарахування слухачів буде здійснюватися до 30 вересня 2020 року. Навчання за курсами має бути завершене до 31 грудня 2020 року. Навчання проходить переважно на англійській мові.
     Також нагадуємо, що отримати нові знання та навички можна і на українських освітніх платформах: Освітньому порталі Державної служби зайнятості (https://skills.dcz.gov.ua/), Дія. Цифрова освіта (https://osvita.diia.gov.ua/), Прометеус (https://prometheus.org.ua/)
     Тож отримуйте додаткові можливості для свого кар’єрного зростання не виходячи з дому!

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації