Щороку в середині  травня відзначається гарне  свято – Міжнародний день сім’ї. Саме  сім´я  була і є  центром соціального життя, осередком збереження духовних і культурних традицій нації, тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі. Тільки в сім’ї дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. Тут вона набирається сил і натхнення, тут  їй рідні люди впродовж всього життя  допомагають досягати вершин і отримувати перемоги, долати життєві труднощі.

   Кожна дитина мріє про щастя та хоче жити у повноцінній, люблячій родині. На території Брусилівської селищної ради більше 50 багатодітних сімей, де виховується п’ять і більше дітей. Прикладом того, як правильно виховувати свої кровинки, розвивати їх таланти, дбати про їх хороше завтра, можуть слугувати сім’ї Коваля Валентина та Оксани з Брусилова, Угніч Костянтина та Ірини з Привороття, Хомич Анатолія та Надії з Морозівки.

     На жаль, не всі діти  мають змогу відчувати  тепло біологічних батьків. Це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які так потребують  піклування і тепла. Такі діти виховуються  в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та сім’ях опікунів/піклувальників. На території Брусилівської селищної ради  успішно функціонують п’ять прийомних сімей, два дитячих будинки сімейного типу, в яких  виховується  24 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 40 дітей-сиріт живуть в сім’ях опікунів/піклувальників.

  Велика вдячність сім’ям, де діти зростають в добрі і радості, велика вдячність прийомним батькам, батькам-вихователям, опікунам/піклувальникам, небайдужим до дитячої долі людям, які прийняли  дітей в свою родину, дарують їм своє тепло, любов та сімейний затишок.  Нехай  у ваших  домівках  назавжди оселиться щастя, добробут та родинне благополуччя. Нехай це свято  стане для кожної української родини продовженням великого сімейного щастя і вагомих досягнення.   

                                             

 

Світлана Зубрицька,

                                             фахівець із соціальної роботи

                                                 КУ «Центр надання соціальних послуг»

                                              Брусилівської селищної ради