Фото без опису

БРУСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

БРУСИЛІВСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ  

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

П Р О Т О К О Л   

позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради

23.04.2020 р.                                           № 45

Головував: Заступник селищного голови, голова комісії Василь ЗАХАРЧЕНКО

Заступник голови комісії Олександр ДЗЯДЕВИЧ

Секретар комісії: -  Ірина ДОРОГІНА

Присутні члени комісії: Бортнічук Т.Й., Коструба М.В., Шуляренко В.П., Хабаза С.В., Михаленко О.В., Овсієнко І.Л., Медведчук В.В., Мазуренко В.В., Шарамко М.П., Бондарчук М.М., Тарасюк В.В., Гребенюк М.В., Омельчук І.В.

Запрошені: Волошенко А.А., Шкуратівський В.В., Чмуневич М.І., Войцехівська І.М., Опанасюк Б.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою  запобігання поширенню гострої распіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS- CoV-2.

Доповідач:   Захарченко В.В. – голова комісії, заступник селищного голови

Приймають участь в обговоренні:

 

Шкуратівський В.В. – заступник селищного голови

Хабаза С.В. – головний лікар КНП «Брусилівська лікарня»

   Михаленко О.В. – головний лікар КНП «Центрр ПМСД» Брусилівської селищної ради

 

Шуляренко В.П. – завідувач Брусилівським відділенням Коростишівського відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»

 

2. Про заходи протидії пожежам у природних екосистемах у  пожежонебезпечний період 2020 року на території Брусилівської селищної ради

 

 Доповідачі: 

Дзядевич О.Л. - начальник Брусилівського сектору управління ДСНС України у Житомирській області

 

  Опанасюк Б.В.- в.о.лісничого Брусилівського лісництва дочірнього підприємства «Коростишівського лісгоспу АПК»

 

Бондарчук М.М.  - начальник Брусилівського відділення поліції Коростишівського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області

 

3.Про стан утилізації твердих побутових відходів на території Брусилівської селищної ради.

 

Доповідачі:

 

Захарченко В.В. – заступник селищного голови

 

Омельчук І.В.- директор КП «Добробут» Брусилівської селищної ради

 

4.Про розгляд звернення громадянки Волошенко В.Л. щодо видалення аварійно – небезпечного дерева за адресою смт. Брусилів, вул. Пушкіна,63

 

Доповідачі:

 

Захарченко В.В. – заступник селищного голови

 

Омельчук І.В.- директор КП «Добробут» Брусилівської селищної ради

 

(Члени комісії одноголосно затвердили порядок денний та регламент роботи засідання).

 

1. СЛУХАЛИ: Про вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою  запобігання поширенню гострої распіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS- CoV-2.

Доповідач:  Захарченко В.В. – голова комісії, заступник селищного голови

ВИСТУПИЛИ:

Шкуратівський В.В. – заступник селищного голови

Хабаза С.В. – головний лікар КНП «Брусилівська лікарня»

Михаленко О.В. – головний лікар КНП «Центрр ПМСД» Брусилівської селищної ради

 

Шуляренко В.П. – завідувач Брусилівським відділенням Коростишівського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»

 

Голосували: «за» -16, «проти» - 0, «утримались» - 0. 

ВИРІШИЛИ: прийняти рішення  комісії з урахуванням пропозицій та зауважень

1. Продовжити до 11 травня 2020 р. на всій території Брусилівської селищної ради карантин.

2. Заходи та рішення, затверджені Протоколами комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради від 13.03.2020 № 41, від 17.03.2020 № 42, від 26.03.2020 № 43 та від 06.04.2020 №44  вважати чинними з урахуванням змін, прийнятих даним Протоколом.

 

3. Начальникам відділів: комунальної власності, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та екології селищної ради (Бортнічук Т.Й.), культури, туризму та засобів масової інформації селищної ради (Філоненко Л.М.) та в.о. старост за територіальною належністю забезпечити постійне  інформування населення про дотримання затверджених карантинних заходів з використанням веб сайтів та інших комунікаційних засобів.

 

4. Комісії з питань з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради (Захарченко В.В.):

-  направити даний Протокол  до районної державної адміністрації для відповідного  реагування та довести його до виконання керівникам всіх підприємств, установ, організації та закладів не залежно від форм власності.

 

2. СЛУХАЛИ: Про заходи протидії пожежам у природних екосистемах у  пожежонебезпечний період 2020 року на території Брусилівської селищної ради

 

 Доповідачі: 

Дзядевич О.Л. - начальник Брусилівського сектору управління ДСНС України у Житомирській області

 

  Опанасюк Б.В.- в.о.лісничого Брусилівського лісництва дочірнього підприємства «Коростишівського лісгоспу АПК»

 

Бондарчук М.М.  - начальник Брусилівського відділення поліції Коростишівського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області

 

Голосували: «за» -16, «проти» - 0, «утримались» - 0. 

 

ВИРІШИЛИ: з урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення (одноголосно):

1.Затвердити склад оперативного штабу для координації дій з організації виконання заходів протидії пожежам у природних екосистемах району протягом пожежонебезпечного періоду 2020 року на території Брусилівської селищної ради (далі – Оперативний штаб), (Додаток 1).

 

  2. Оперативному штабу:

  1) забезпечити належну координацію і взаємодію підприємств, установ і організацій, не залежно від форм власності, з питань пожежної  безпеки, запобігання виникненню пожеж та мінімізації їх наслідків;  

2) оперативно вживати заходи щодо залучення до гасіння пожеж у природних  екосистемах, ліквідації їх наслідків, наявних сил та засобів Брусилівського районного сектору управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області (Дзядевич О.Л.), Брусилівського відділення поліції Коростишівського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській областіі (Бондарчук М.М.), Брусилівського лісництва дочірнього підприємства «Коростишівського лісгоспу АПК», сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств;

3) забезпечити оперативне та своєчасне інформування керівництва Брусилівської селищної ради про стан з пожежами в природних екосистемах , їх наслідки, вжиті заходи  щодо їх ліквідації на території селищної ради.

 

 3. Начальникам відділів: комунальної власності, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та екології селищної ради (Бортнічук Т.Й.), культури, туризму та засобів масової інформації селищної ради (Філоненко Л.М.) та в.о. старост за територіальною належністю:

 1) забезпечити постійне  інформування населення, власників (користувачів) земель про заборону випалювання сухої трави трав’яної рослинності та наголосити про адміністративну і кримінальну      відповідальність  щодо випалювання та невжиття заходів своєчасного гасіння пожежі з використанням веб сайтів та інших комунікаційних засобів. 

 

  4.Оперативному штабу, спільно з представниками контролюючих органів, лісокористувачів організувати вжиття заходів (у межах відповідно до компетенції) щодо:

1). проведення спільних рейдів щодо дотримання громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах на території Брусилівської селищної ради;   

2).  недопущення проведення масових заходів у місцях із підвищеною пожежною небезпекою та місцях, не пристосованих до проведення таких заходів;   

3).заборони відвідування лісів населенням та в’їзд до них транспортних засобів при встановленні у лісах 5 класу пожежної небезпеки;  

4). забезпечення оперативної координації та реагування відповідних служб (лісокористувачі, ДСНС) у разі виникнення пожеж в природних екосистемах на початковому етапі з метою недопущення їх поширення до рівня надзвичайної ситуації.  

   

5. Рекомендувати Брусилівському лісництву дочірнього підприємства «Коростишівського лісгоспу АПК», СОК «Діброва», ДП «Попільнянський ЛГ» забезпечити:

   1) готовність лісових пожежних станцій та інших протипожежних формувань до гасіння лісових та торф’яних пожеж, зокрема:

 - працездатність пожежних автомобілів, мотопомп та іншої техніки, пристосованої для цілей пожежогасіння;  

 - укомплектованість базових пунктів пожежогасіння лісгоспів засобами пожежогасіння, вогнегасниками, спецодягом, шанцевим та іншим протипожежним інвентарем;

 - наявності резерву пально-мастильних матеріалів для гасіння пожеж, у тому числі авіаційного пального на випадок залучення пожежної авіації.   

2) своєчасне залучення підпорядкованих підрозділів до гасіння лісових пожеж;

  3) запас картографічних матеріалів на лісові масиви з поділом на квартали для забезпечення управління силами під час гасіння лісових пожеж.

 4) підготовку джерел зовнішнього водопостачання до можливого використання для гасіння пожеж (улаштування під’їздів, пірсів, майданчиків тощо);  

5) підтримання у належному стані мінералізованих смуг, протипожежних розривів і доріг протипожежного призначення у лісових масивах, а також забезпечити підтоплення торфовищ та утримання їх у належному стані протягом пожежонебезпечного періоду;

6)  оперативну координацію та залучення, у разі необхідності, підрозділ районного сектору управління ДСНС України у Житомирській області до гасіння пожеж в лісових масивах.     

6. Районному сектору Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області (Дзядевич О.Л.):

  1) здійснювати постійний оперативний моніторинг ситуації з пожежами у природних екосистемах;  

  2) забезпечити готовність особового складу та техніки до ліквідації можливих пожеж та їх наслідків, своєчасне залучення пожежно-рятувального підрозділу до гасіння пожеж у природних екосистемах.  

   

3.СЛУХАЛИ: Про стан утилізації твердих побутових відходів на території Брусилівської селищної ради.

 

Доповідачі:

 

Захарченко В.В. – заступник селищного голови

 

Омельчук І.В.- директор КП «Добробут» Брусилівської селищної ради

 

  Голосували: «за» -16, «проти» - 0, «утримались» - 0. 

 

ВИРІШИЛИ: з урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення (одноголосно):

 

1. Виконуючим обов’язки старост за територіальною належність,  рекомендувати керівникам підприємств, установ, організацій, закладів не залежно від форми власності з урахуванням вимог ст. ст. 30, 33 Закону України «Про місцеве самоврядування», п. 3 ч.1 ст. 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 12, 21 Закону України «Про відходи», постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 року № 1217 «Про затвердження Порядку виявлення та обліку безхазяйних відходів», ст. 20 б Закону України «Про охорону навколишнього середовища», ст. 14 б Земельного кодексу України та рішення виконавчого комітету селищної ради від 03.03.2020 №1174 «Про закріплення територій по благоустрою на території населених пунктів Брусилівської селищної ради»:

1) організувати роботу з ліквідації несанкціонованих звалищ відходів, прибирання та приведення  у належний санітарний стан парків, скверів, вулиць, доріг, тротуарів, велосипедних доріжок, зупинок громадського транспорту та інших місць на підвідомчих територіях, а також вжити заходів щодо попередження та запобігання утворенню несанкціонованих звалищ;

2) провести місячник благоустрою та День довкілля на підвідомчих   територіях після закінчення карантинних заходів.

 

4.СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення громадянки Волошенко В.Л. щодо видалення аварійно – небезпечного дерева за адресою смт. Брусилів, вул.. Пушкіна,63

 

Доповідачі:

 

Захарченко В.В. – заступник селищного голови

 

Омельчук І.В.- директор КП «Добробут» Брусилівської селищної ради

 

  Голосували: «за» -16, «проти» - 0, «утримались» - 0. 

 

ВИРІШИЛИ: з урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення (одноголосно):

 

Доручити відділу комунальної власності, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та екології  селищної ради забезпечити контроль за організацією проведення  відповідних робіт  щодо видалення аварійного дерева ( верба – 1шт.) з дотриманням правил безпеки  за адресою: селище Брусилів вул. Пушкіна,63 комунальним підприємством «Добробут» Брусилівської селищної ради.

 

 

Голова комісії        / підпис існує/                                   Василь ЗАХАРЧЕНКО

 

Секретар комісії     /підпис існує/                                          Ірина ДОРОГІНА

 

 

 

                                                                                                   

                                            Додаток 1

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Протокол позачергового

засідання комісії з питань

техногенно-екологічної

безпеки та надзвичайних ситуацій

від 23 квітня 2020 року № 45

 

Склад

 оперативного штабу для координації дій з організації виконання заходів протидії пожежам у природних екосистемах  протягом пожежонебезпечного періоду 2020 року на території Брусилівської селищної ради

Керівництво оперативного штабу:

ЗАХАРЧЕНКО

Василь Васильович

заступник селищного голови, голова оперативного штабу

ДЗЯДЕВИЧ

Олександр Леонідович

 

начальник Брусилівського районного сектору УДСНС України у Житомирській області, заступник голови оперативного штабу (за згодою)

Члени оперативного штабу:

 

ДОРОГІНА

Ірина Іванівна

 головний спеціаліст відділу комунальної власності, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та екології селищної ради

БОНДАРЧУК

Микола Миколайович

 

начальник Брусилівського відділення поліції Коростишівського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області

( за згодою )

ОПАНАСЮК

Богдан Васильович

в.о.лісничого Брусилівського лісництва дочірнього підприємства «Коростишівського лісгоспу АПК» (за згодою)

КОНЮШЕНКО

 Микола Васильович

директор СОК «Діброва» (за згодою)

СІМ’ЯЧКО

Галина Михайлівна

директор ПП «Україна» (за згодою)

ТОМЧУК

 Святослав Анатолійович

т.в.о директора ДП Попільнянський ЛГ (за згодою)

ТЮРМЕНКО

Олег Миколайович

начальник Брусилівського РЕМ                                       АТ «Житомиробленерго»  (за згодою)

МАМЧУР

Павло Васильович

старший майстер Брусилівської дільниці Попільнянського відділення АТ «Житомиргаз» (за згодою)

МЕДВЕДЧУК

Василь Васильович

начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації  (за згодою)

 

 

 

Секретар комісії                Ірина ДОРОГІНА