БРУСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

БРУСИЛІВСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

П Р О Т О К О Л  

Позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради

26.03.2020 р.                                                                                               № 43

Головував: Заступник селищного голови, голова комісії Василь ЗАХАРЧЕНКО

Заступник голови комісії Олександр ДЗЯДЕВИЧ

Протокол вела: -  Тетяна БОРТНІЧУК

Присутні члени комісії: Коструба М.В., Шуляренко В.П., Хабаза С.В., Михаленко О.В., Овсієнко І.Л., Медведчук В.В., Мазуренко В.В.

Запрошені: Волошенко А.А., Шкуратівський В.В., Зелінська О.П., Сильчук С.С., Чмуневич М.І.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.   Про вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою  запобігання поширенню гострої распіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS- CoV-2.

Доповідач:   Захарченко В.В. – голова комісії, заступник селищного голови

Приймають участь в обговоренні:

Хабаза С.В. – головний лікар КНП «Брусилівська лікарня»

Михаленко О.В. – головний лікар КНП «Центрр ПМСД» Брусилівської селищної ради

 

Шуляренко В.П. – завідувач Брусилівським відділенням Коростишівського відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»

 

Сильчук С.С. - заступник начальника Брусилівського відділення поліції Коростишівського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області

 

Дзядевич О.Л. - начальник Брусилівського сектору управління ДСНС України у Житомирській області

 

 

Мазуренко В.В. - директор КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищнох ради

 

(Члени комісії одноголосно затвердили порядок денний та регламент роботи засідання).

 

1. СЛУХАЛИ: Про вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою  запобігання поширенню гострої распіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS- CoV-2.

 

Доповідач:  Захарченко В.В. – голова комісії, заступник селищного голови

ВИСТУПИЛИ:

Шкуратівський В.В. – заступник селищного голови

Хабаза С.В. – головний лікар КНП «Брусилівська лікарня»

Михаленко О.В. – головний лікар КНП «Центрр ПМСД» Брусилівської селищної ради

 

Шуляренко В.П. – завідувач Брусилівським відділенням Коростишівського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»

 

Сильчук С.С. - заступник начальника Брусилівського відділення поліції Коростишівського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області

 

Дзядевич О.Л. - начальник Брусилівського сектору управління ДСНС України у Житомирській області

 

Чмуневич М.І. – начальник відділу освіти та спорту селищної ради

 

Мазуренко В.В. - директор КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищнох ради

 

ВИРІШИЛИ: прийняти рішення  комісії з урахуванням пропозицій та зауважень

 

 

 

1.Рекомендувати Службі автомобільних доріг Житомирської області, за необхідності встановлення карантинних заходів,  забезпечити на території Брусилівської селищної ради визначення та маркування меж територій карантину шляхом встановлення інформаційних знаків, табличок про введення особливого режиму проведення протиепідемічних заходів.

2.Начальникам відділів: комунальної власності, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та екології селищної ради (Бортнічук Т.Й.), культури, туризму та засобів масової інформації селищної ради (Філоненко Л.М.) та в.о. старост за територіальною належністю забезпечити:

інформування населення про визначення меж територій карантину, а також впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів;

- доведення до населення рекомендацій щодо обмеження пересування громадян на власному автомобільному транспорті між населеними пунктами, районами та регіонами України.

3.Рекомендувати начальнику районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області (Тарасюк В.В.), начальнику Брусилівського районного ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області (Цівончук С.В.), начальнику Брусилівського районного сектор управління ДСНС України в Житомирській області  (Дзядевич О.Л.), за необхідності встановлення карантинних заходів, відповідно до повноважень:

-  забезпечити належне облаштування (освітлення, шлагбауми, санітарні бар’єри, наявність необхідної кількості примірників медико-санітарних декларацій тощо) контрольно-пропускних пунктів на в’їздах і виїздах із територій карантину, осередків спалаху інфекційної хвороби;

- забезпечити  пропуск осіб, які залишають території карантину або в’їжджають у неї за умови проведення медичного огляду з безконтактною термометрією і заповнення медико-санітарної декларації та направлення на обстеження осіб з підозрою на гострі респіраторні захворювання.

4.Рекомендувати начальнику Брусилівського районного ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області (Цівончук С.В.) забезпечити обмеження руху громадського транспорту, за винятком перевезення персоналу медичних та екстрених служб, підприємств та установ, які забезпечують життєдіяльність населення.

5. Рекомендувати керівникам підприємств, установ, організацій, закладів не залежно від форм власності, балансоутримувачам та власникам об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури забезпечити постійне проведення дезінфекційних заходів у жилих, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах, забезпечити щоденну дезінфекцію проїжджої частини доріг, тротуарів, прибудинкових та інших територій населених пунктів.

      6. Директору КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Мазуренко В.В. забезпечити надання допомоги особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим мало захищеним верствам населення щодо отримання ними пенсій, оплати комунальних послуг, доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності з метою зниження ризику їх зараження із залученням працівників соціальних служб, громадських та волонтерських організацій.

      7. Рекомендувати начальнику районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області (Тарасюк В.В.), начальнику Брусилівського районного ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області (Цівончук С.В.) забезпечити контроль за суб’єктами господарювання щодо:

      -  проведення ними поточної дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді;

      - проведення ними маркування (позначення) на входах, виходах і в місцях розрахунку відвідувачів для забезпечення дотримання ними безпечних (санітарних) відстаней.

      8. Рекомендувати власникам підприємств, які будуть продовжувати виробничу діяльність в умовах карантину,  забезпечити організований підвіз працівників до місця роботи та у зворотному напрямку.

      9. Продовжити до 24.04.2020 року на всій території населених пунктів селищної ради карантин, заборонивши проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

10. Заходи, затверджені Протоколами комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради від 13.03.2020 № 41, від 17.03.2020 № 42 вважати чинними з урахуванням змін, прийнятих даним Протоколом.

11. Комісії з питань з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради (Захарченко В.В.):

-  направити даний Протокол  до районної державної адміністрації для відповідного  реагування та довести його до виконання керівникам всіх підприємств, установ, організації та закладів не залежно від форм власності.

 

 

 

Голова комісії                                                                   Василь ЗАХАРЧЕНКО

 

Протокол вела                                                                  Тетяна БОРТНІЧУК