У комунальній установі «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради планується вивільнення працівників. За сприяння фахівців Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ сьогодні організовано та проведено семінар. Метою заходу є інформування про перспективи працевлаштування вивільнюваних працівників та стан місцевого ринку праці, ознайомлення з основними послугами, можливостями державної служби зайнятості, з правами та обов’язками громадян, які звертаються  за сприянням у працевлаштуванні, порядком нарахування та виплати матеріального забезпечення на випадок безробіття, заходами активної підтримки безробітних тощо.

         У семінарі прийняли участь близько 50 працівників центру, заступник голови Брусилівської селищної ради В. Шкуратівський, керівник центру В. Мазуренко,  директор районної філії О. Дрозд, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Л. Білокур, провідний фахівець з профорієнтації Л. Левківська.

         В. Мазуренко повідомила тему та мету заходу, представила учасників зібрання та надала слово В. Шкуратівському. Надання кваліфікованих соціальних послуг В. Шкуратівський вважає важливим напрямком роботи для громади. Їх ефективність напряму залежить від професіоналізму та відповідальності працівників, які стають посередниками між клієнтом,  який потребує цих послуг та різними структурами. Має надію, що вивільнення буде найменш болісним і торкнеться невеликої кількості працівників центру.

         Фахівці центру зайнятості зі свого боку проаналізували місцевий ринок праці, можливості працевлаштування вивільнюваних працівників, їхні права,  деталі чинного законодавстства в сфері зайнятості населення та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, надали психологічну підтримку, яка допоможе прийняти ситуацію та зменшити ефект стресу.  Також фахівці відповіли на запитання учасників заходу.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

         Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації