Сьогодні в селі Соловіївка відбувся спортивний волейбольний турнір за кубок імені Віктора Тимошенка - загиблого воїна-афганця, вихідця із Соловіївки.  Змагання проходили в спортзалі місцевої школи. На початку турніру перед спортсменами, глядачами та почесними гостями виступили: староста села  Сергій Кияниця, голова Брусилівської районної державної адміністрації Віктор Кондратюк, Брусилівський селищний голова Володимир Габенець, голова спілки афганців Брусилівського району Віктор Кучеренко, які висловили слова подяки всім тим, хто зібрався у спортивній залі, хто пам'ятає свого земляка  Віктора Тимошенка - єдиного загиблого бійця, вихідця із Брусилівщини, хто не забув його жертовний подвиг у далекому, обпаленому сонцем, Афганістані.  

     На волейбольному турнірі була присутня мама загиблого солдата - Катерина Василівна Тимошенко, якій висловили щирі слова співчуття за непоправну втрату її сина на чужій війні й відвідали могилу де поклали квіти на могилу бійця.
  Війна в Афганістані — збройна агресія колишнього СРСР проти суверенного Афганістану під приводом боротьби з моджахедами, у якому брали участь урядові про радянські війська Афганістану і Радянського Союзу проти повстанських груп моджахедів.
Війна за офіційними радянськими даними тривала до виводу основної маси радянських військ 15 лютого 1989 року. Унаслідок цієї війни загинуло (за міжнародними даними, прийнятими також і СРСР) близько 1,5 млн або 10 % з числа тодішнього населення країни. Радянські втрати, за офіційними даними СРСР, становили близько 15 тисяч військовослужбовців.
    Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 000 українців. З них 2 378 загинули, в тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон.
   Поранення отримали більше 8 000 українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідами.
  Із 72 осіб, удостоєних за роки «афганської» війни звання Герой Радянського Союзу, є 11 українців.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису