Вирішення питання зайнятості населення неможливе без тісної співпраці служби зайнятості з роботодавцями. Для цього використовуються дієві програми. Одна з них - це організація професійного навчання на замовлення роботодавців. Найбільш поширені форми - організація стажування на робочому місці та курси цільового призначення.

         Варто відмити, що ТОВ «Брусвяна», ПП «Привороття - Агро», ФГ «Агрополе-Ш», ТОВ «Агрофірма Брусилів», ФГ «Сорока», ТОВ «Долинівське» - сільськогосподарські підприємства,  які щороку тісно співпрацюють з Брусилівською районною філією в плані підбору кадрів та організації професійного навчання.

         Так, нещодавно, для 28 безробітних, для яких робота в сільському господарстві є підходящою, організовано професійне навчання за навчальною програмою «Безпека праці при виконанні сільськогосподарських робіт». Слухачі курсу протягом п’яти днів знайомились з безпекою праці на робочому місці, при експлуатації та ремонті сільгосптехніки, при використанні мінеральних добрив та пестицидів, під час обробітку  ґрунту, під час сівби, садіння с/г культур, при догляді за посівами тощо..

         Основна мета навчання - донести до слухачів, що найбільшою цінністю - є життя людини, а безпека праці  та її дотримання – один із  чинників, який визначає, в цілому, якість нашого життя.

 

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації