12 лютого 2020 року відбувся День відкритих дверей у Житомирському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою». Нова команда офісу презентувала головам громад, посадовцям, журналістам та партнерам результати роботи та плани на майбутнє.

«Реформа місцевого самоврядування – це успішний проєкт України. Сьогодні процес змін знаходиться на відповідальному етапі, і Програма «U-LEAD з Європою» спільно з громадами та владою максимально надаватиме підтримку. З 2016 року ми напрацювали великий досвід супроводу, навчання та допомоги у реформі, яким продовжимо ділитись», - наголосив Василь Невмержицький, керівник Житомирського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

  На заході представили нову команду офісу та разом із головами громад презентували низку історій успіху, реалізованих за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у регіоні.

  Радники з децентралізації та реформи місцевого самоврядування й фінансів та муніципального управління, надаватимуть підтримку громадам консультаціями та організовуватимуть навчання для фахівців ОТГ.

«Команда регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» - це важлива експертна група, яка формує якісні показники впровадження реформ в регіоні. Це важливий показник того, що децентралізація є консолідуючим фактором для суспільства, де задіяна влада, громадянське суспільство та міжнародна спільнота», - вважає Наталія Арендарчук, в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської облдержадміністрації.

  У другій частині заходу учасники мали практичну роботу. Поділившись на групи, голови громад спільно із фахівцями регіонального офісу напрацьовували проблемні питання громад. Ця інформація стане основою навчань та заходів, які проводитиме регіональний офіс Програми.

«Нам цікаво отримати новий досвід та знання, які допоможуть сформувати якісні сервіси публічних послуг у громаді. Сьогодні триває реформа освіти, медицини, соціальної сфери, і це завжди складні рішення», - наголошує Наталія Семенюк, голова Семенівської ОТГ.

  На зустрічі також була присутня Анна Буняк, менеджерка північного ХАБу Програми «U-LEAD з Європою».

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису