11 лютого фахівці ДСНС провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців приватного житлового сектору смт Брусилів. Рятувальники завітали до сімей, де виховуються неповнолітні діти, до одиноких людей похилого віку, а також до родин, які опалюють власні оселі за допомогою печей. Під час візиту до помешкань фахівці вказували селянам на наявність тріщин у грубах, засміченість димарів, небезпеку сушіння речей над печами, а в деяких оселях і на відсутність металевого листа біля топкового отвору.

  Загалом упродовж рейду було відвідано біля 200 будинків та охоплено понад 300 громадян, яким рятувальники залишили інформаційно-просвітницькі листівки, в яких детально роз’яснені основні правила пожежної безпеки та зазначені причини, що призводять до виникнення пожеж.

  До того ж, рейдовики провели спільну нараду в селищній раді, де роз’яснили основні вимоги законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки в приватному житловому секторі.

  У побуті необхідно бути пильними, адже елементарна недбалість може призвести до біди. З практики вогнеборців відомо, що дитячі пустощі з вогнем, непогашена цигарка, сушіння речей над газовою плитою, стара електропроводка, саморобні обігрівачі можуть стати причиною пожежі. Рятувальники намагаються донести всі ці правила до свідомості громадян, попередити батьків про небезпеку залишати без нагляду малолітніх дітей та бути прикладом у вихованні культури безпеки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Брусилівськиий РС  УДСНС України

у Житомирська області