Кожного разу, коли готується засідання літературно-мистецького об’єднання «Жива вода», що діє при селищному Будинку культури, переконуюся в тому, що невичерпне джерело творчості жителів Брусилівщини.

     На січневому засіданні любительського об’єднання Філоненко Л.М. представила роботи талановитих жінок- Зайченко Л.В. та Павлюк Т.В., які проживають в Брусилові. Виставка робіт Зайченко Любові Володимирівни викликала захоплення в глядачів, тому що кожна робота була настільки витончена і оригінальна… І це справді були неперевершені платтячка та капелюшки для ляльок, серветки та скатертини, вив’язані крючком! А працює наша героїня кухарем в ліцеї імені Г.Готовчиця, має доньку і двох синів та трьох внучечок. Розпочинала в'язати спицями,  а пізніше, коли народились маленькі красуні, з великою любов’ю  в’язала крючком для них плаття, кожне з яких було ексклюзивним. Роботи Зайченко Л.В. були представлені в Житомирському ліцеї, де навчається старша внучка, на заходах до 25-річчя Брусилівського ліцею ім.Г.Готовчиця та на урочистостях з нагоди Дня Соборності України в Брусилівському СБК.

       З окремими роботами Павлюк Тетяни Володимирівни жителі Брусилівщини мали можливість познайомитися на заходах з нагоди Дня Брусилова та Дня Незалежності України і в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, де вона працює головним спеціалістом відділу соціально-трудових відносин. В творчому доробку Тетяни Вікторівни є роботи, вишиті хрестиком та бісером, а ось за останні три роки вона намалювала 14 прекрасних картин маслом…Для неї створення кожної картини є своєрідною арттерапією, тому що в процесі реалізації задуманого отримує заспокоєння та задоволення від результату. Як розповіла Павлюк Т.В., вона часто створює свій малюнок іноді за декілька годин, а окремі-  і за 2-3 дні на основі багатьох образів, вносить свої корективи- і в результаті творчого  виконання задуманого ми маємо нагоду замилуватись чудовими краєвидами, зображеннями квітів та тварин. В кожній картині відчувається теплота, любов та умиротворення, адже і сама героїня нашого засідання є дуже скромною, доброзичливою і приємною людиною. 

       Жителі Брусилівщини вже знайомі  з творчістю Бориса Васильовича Пугача з Нових Озерян, а на засіданні «Живої води» він представив інтимну лірику в збірці «Розквітли серця пелюстки», історію села «Нові Озеряни- вчора й сьогодні» та книгу «Чверть віку на чолі». Читачі Брусилівської центральної бібліотеки ім.Г.Ткаченка мають можливість познайомитись з творчим доробком нашого земляка. Сам автор дуже творча людина- він не тільки пише вірші і прозові твори, а й майстерно грає на баяні та співає, і хоч перебуває на заслуженому відпочинку, та продовжує творчу діяльність.

         На засіданні нашого любительського об’єднання були також представлені роботи членів гуртка креативного рукоділля «Творчі витребеньки. Шила та порола» селищного Будинку культури. А керівник гуртка Королюк Т.Г. провела майстер-клас по виготовленню[П1]  оберегів «Лихоманки Весняні» з учасниками засідання.  Дякуємо всім учасникам засідання за прекрасні роботи і бажаємо нових творчих презентацій! А також запрошуємо до участі в засіданнях всіх бажаючих, адже кожна людина має свій талант- хтось шиє і в’яже, випалює і малює, вишиває і оздоблює, працює з деревом та металом, грає і співає… Чекаємо на нові зустрічі в нашій «Живій воді»…       

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису                                                      

 

 

    Г.Андреєва, методист СБК


 [П1]