Фото без опису      Родина – таке близьке та зрозуміле для кожного з нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнську любов та ніжність, батьківську підтримку та мудре слово. Коли дитина оточена любов’ю, відчуває  тепло і турботу батьків,  вона  дивиться на світ радісними очима – у неї щасливе дитинство.

    Та буває так, що життя дітей в сім’ї стає нестерпним, буває більше схожим на повну бездоглядність або й на суцільне насильство. Причин, які призводять сім’ю до складних життєвих обставин і неуможливлюють проживання  там дитини – безліч. Тоді постає питання вилучення дитини з біологічної сім’ї. Діти потрапляють в інтернатні заклади, але кожний день чекають, що одного дня добрі, лагідні люди заберуть їх у свою родину…

  Відділ соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради постійно проводить інформаційно – роз’яснювальну роботу серед населення Брусилівської селищної ради щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, щоб забезпечити право кожної дитини, яка є сиротою, або втратила батьківське піклування на зростання і розвиток у сімейному оточенні. Держава приділяє належну увагу сімейним формам виховання. Фінансування  прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу здійснюється за рахунок державного бюджету. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Крім того, одному з прийомних батьків та батьків - вихователів виплачується грошове забезпечення у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Також  Кабінетом Міністрів України  передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу.

    Якщо  Ви  любите дітей, небайдужі до проблеми сирітства і маєте мрію виховувати дитину або навіть декілька дітей, які залишились без батьків та батьківського піклування, звертайтесь до відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  КУ  «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради»  за адресою:смт. Брусилів, вул. Митрополита Іларіона, 16 та за тел. 3-16-41. Фахівці центру допоможуть Вам підібрати форму влаштування дитини, яка підійде саме для Вашої сім’ї.

 

Фахівець із соціальної роботи

відділу соціальних служб для сім’ї. дітей та молоді

С.ЗУБРИЦЬКА