Фото без опису Коростишівською місцевою прокуратурою, в інтересах держави, заявлено позов з вимогою зобов’язати приватне підприємство безоплатно передати приміщення дитячого садка до комунальної власності Брусилівської селищної ради.

             

 

      Йдеться про те, що приватне підприємство, правонаступник одного з розпайованих колективних сільськогосподарських підприємств, протягом тривалого часу добровільно не передав до комунальної власності Брусилівської селищної ради приміщення дитсадка у с. Водотиї площею понад 530 кв м ринковою вартістю 2,2 млн грн, яке перебувало на балансі цього підприємства.

             Таким чином, підприємство порушує вимоги ч.8 ст. 31 Закону України «Про колективне сільськогосподарське підприємство», відповідно до якої, об'єкти соціальної сфери, житлового фонду та інші, що не підлягали паюванню під час реорганізації цих підприємств та передані на баланс підприємств-правонаступників, підлягають безоплатній передачі до комунальної власності в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
             Також, підприємство ніяк не відреагувало на неодноразові офіційні листи Брусилівської селищної ради виконати вимоги чинного законодавства.
Це у той час, коли спірне приміщення дитсадка фактично не використовується, перебуває у занедбаному стані та невідкладно потребує проведення капітального ремонту.
             З метою захисту інтересів об’єднаної територіальної громади прокуратурою заявлено позов, який господарським судом Житомирської області прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі.

             Лише після того, як заявлений Коростишівською місцевою прокуратурою позов про зобов’язання приватного підприємства безоплатно передати приміщення дитсадка до комунальної власності прийнято судом до провадження, відповідач визнав незаконність своїх дій.

           Між відповідачем та позивачем – Брусилівською селищною радою укладено мирову угоду, яка затверджена ухвалою Господарського суду Житомирської області 11.04.2019.

           22 травня 2019 рішенням 32 сесії 7 скликання Брусилівської селищної ради затверджений акт приймання передачі будівлі дитячого садка, розташованого по вул. Центральна, 29 с. Водотиї Брусилівського району та, відповідно, приміщення дитсадка передано до комунальної власності селищної ради.

                                           С. ГОРДІЄНКО, перший заступник керівника

Коростишівської місцевої прокуратури