18 травня в Брусилові відбулася особлива подія – церемонія  нагородження цьогорічних лауреатів Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка, яку започатковано у 1995 році, та перший Всеукраїнський фестиваль–конкурс національно-патріотичної та духовної пісні «Огієнкові дзвони», ініційованого Брусилівським селищним головою Володимиром Габенцем. Всі витрати, пов’язані з нагородженням переможців першого Всеукраїнського фестивалю-конкурсу, взяла на себе Брусилівська селищна рада.

      Із самого ранку на алеї парку розмістили свої творчі роботи учасники любительського обєднання «Жива вода» селищного Будинку культури, тож бажаючі мали можливість не тільки переглянути доробки наших земляків, а й придбати деякі речі. Відкрили фестиваль Брусилівський селищний голова Володимир Габенець та перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Ненюк, а прем’єру пісні «Огієнкові криниці» на слова Тамари Коваль, музична версія Валентина Коваля, виконала Анастасія Коваль, учениця Брусилівської ЗОШ №1. Виступи учасників фестивалю-конкурсу оцінювало поважне журі:

- Микола Покропивний – директор Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І.Огієнка, заслужений працівник культури України, голова журі.

- Олена Сердечна  – виконуюча обовязки директора Житомирського обласного Центру народної творчості,  співголова журі.

- Анастасія Ляшевич – провідний методист Житомирського обласного Центру народної творчості,  секретар журі. Членами журі були Микола Нагірняк  – викладач Житомирського музичного училища ім. Віктора  Косенка, заслужений діяч культури Польщі, Світлана Ніканорова – солістка Житомирської обласної філармонії ім.Святослава Ріхтера, та Анна Знайда  – викладач Брусилівської дитячої  музичної школи.

      Розпочав фестиваль-конкурс національно-патріотичної та духовної пісні «Огієнкові дзвони»  народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Криниченька» Андрушівського  селищного Будинку культури, керівник заслужений діяч культури Польщі Іван Красовський. Ансамбль пісні і танцю «Криниченька» створений в 1988  році, в 1993 р. – присвоєно звання  «народний», а в 2018 році колектив здобув Гран-прі на VІ-ому обласному фестивалі хорової пісні пам’яті Анатолія Пашкевича «Мамина вишня» та І-е місце на Міжнародному фестивалі-конкурсі народного хорового співу ім. В.Іжевського в м. Іллінці Вінницької області. Народний аматорський гурт «Соколи» села Сокільча  Попільнянського району, керівник Володимир Гайдай, представив на розсуд журі свою програму. Гурт «Соколи» створений у 2006 році, у 2014 гурт отримав звання «народний», колектив неодноразово  брав участь в обласних фестивалях та конкурсах. Пісні у виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Чарівниця» Брусилівського селищного Будинку культури, керівник Тетяна Лаворчук, учасника обласних та всеукраїнських фестивалів і конкурсів, лауреата премії ім. Лесі Українки, неодноразового переможця Всеукраїнського фестивалю-конкурсу української пісні «Серпневий заспів» у м. Чорноморськ Одеської області та Міжнародного фестивалю «Чорнобильські мотиви» в м.Дніпрі, викликали сльози і у членів журі, і у глядачів. Завершив фестиваль-конкурс «Огієнкові дзвони» народний камерний хор «Небесна гармонія» Андрушівської школи мистецтв, керівник Емілія Лучкіна, у 2017 році колектив отримав 3-є місце на V-ому обласному фестивалі-конкурсі хорової музики «Аве Марія».

       За рішенням журі Гран-прі та грошову премію 5 тис.грн. отримав хор «Криниченька», 1-е місце та грошову премію 3 тис.грн. присуджено «Чарівниці», 2-е місце і премію 2 тис.грн.- «Небесній гармоніії» і 3-є місце та премію 1 тис.грн. - «Соколам». Нагороди переможцям вручали лауреати премії імені Івана Огієнка Микола Покропивний та Володимир Святненко. Щирими аплодисментами дякували всі присутні учасникам фестивалю-конкурсу, і разом з «Чарівницею» співали пісню нашого земляка Володимира Савченка «Калинові острови». Кружляй же завжди, пісня, на орбіті, брини й мужай, в різноголоссі нот, про рідний край і нашу пісню в світі не забувай,  співучий мій народ!!!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису                      

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

      Л.Кіщенко, головний спеціаліст відділу культури, туризму 

                                та ЗМІ Брусилівської селищної ради.