До відділу «Брусилівське бюро правової допомоги»   звернувся Іван Павловський (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, - прим. автора) . Чоловік цікавився, який порядок отримання податкової пільги на розвиток дитини. Роз’яснення, в межах проекту «Я маю право!», надали фахівці відділу «Брусилівське бюро правової допомоги».

     Спеціаліст відділу розповів, що зараз можна буде отримати не тільки податкову знижку, якщо ви сплачуєте за навчання дитини, яка здобуває середню професійну чи вищу освіту. Наразі батьки можуть повернути і частину витраченої суми на дошкільну, позашкільну та середню загальну освіту. Також фахівець центру розповів про можливість компенсувати частину коштів, які витрачаються на дитячий садок, спортивну чи музичну школу, спеціалізовану школу, наприклад, з поглибленим вивченням іноземних мов тощо.

    Для отримання вищезазначеної пільги потрібно написати заяву та подати до регіонального представництва Державної фіскальної служби наступні документи:

- паспорт, ідентифікаційний код;

- копія свідоцтва про народження дитини;

- довідка про вартість навчання за рік;

- договір з навчальним закладом, довідка з навчального закладу про кількість навчальних місяців;

- платіжні документи, які підтверджують оплату навчання;

- декларація про доходи батьків;

- довідка з роботи про отриманий дохід за минулий рік і сплачені податки;

    Оформити податкову знижку може кожен громадянин, який офіційно працює і сплачує податки. Розмір соціальної пільги безпосередньо залежить від суми сплачених податків, але разом із цим не може перевищувати 18% від них.

    Виникли питання, за юридичною консультацією звертайтесь до місцевих центрів та бюро правової допомоги. Їх адреси та контакти ви можете знайти на сайті http://zhytomyr.legalaid.gov.ua/ua/ у розділі «Місцеві центри».

     Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» - на сайті pravo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213103(єдиний контакт-центр надання безоплатної правової допомоги).

Фото без опису