Як знайти таку професію, щоб згодом ідеї та плани переросли у справу до душі, для учнівської молоді завдання не з легких. На допомогу у вирішенні даної проблеми приходять фахівці служби зайнятості. Під час профорієнтаційного заняття з учнями 8-9 класів Ставищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів продовжили знайомство із світом сучасних професій, основними чинниками вибору професії.

    Сучасний ринок праці демонструє те, що нині обирати одну професію на все життя — це вчорашній день. У сучасної молодої людини попереду чимало змін напрямків діяльності, нових проектів, підвищень кваліфікації, спроб застосовувати навички та знання з різних сфер. Тому важливо перш за все навчитися аналізувати свої інтереси, здібності та навички, що і запропоновано зробити учням за допомогою інтерактивних вправ.

    Загалом, щоб правильно обрати професію, старшокласникам надана порада визначитися з трьома категоріями: 1) мій інтерес (хочу), 2) мої здібності (можу), 3) потреби ринку (треба). Тільки за умови поєднання цих трьох компонентів обрана професія приведе до успіху.  А допоможе в цьому нова профорієнтаційна платформу для молоді – «Моя професія: консультаційна мережа», яка діагностує та зіставляє професійні інтереси й цінності, соціально-психологічні, професійно-значущі чинники, структуру інтелекту  тощо. Учні з цікавістю віднеслись до презентованої платформи та планують обов’язково пройти тестування та отримати консультаційний висновок.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації