Щорічно, як тільки зійде сніг, і встановиться суха погода, до Служби порятунку «101» починають надходити численні повідомлення про загорання минулорічної сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть на територіях приватних домоволодінь у селах.

   Спалюючи минулорічну траву, опале листя, сухі гілки та інше сміття, люди часто забувають, що за умов сухої та вітряної погоди вогонь швидко виходить з-під контролю і здатен наробити лиха. Наслідки таких пожеж зазвичай невтішні: спалені гектари трави, пошкоджені лісові насадження, знищені вогнем господарчі будівлі. Іноді жертвами таких пожеж стають і самі ініціатори підпалу.

  Горіння сухої трави поблизу автошляхів може стати причиною дорожньо-транспортних пригод, адже при горінні утворюється димова завіса.

    Шановні громадяни, звертаємося до Вас із проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та застерігаємо, що СПАЛЮВАННЯ СМІТТЯ, СУХОЇ РОСЛИННОСТІ, ТА РОЗВЕДЕННЯ БАГАТЬ ПОБЛИЗУ ЛІСОВИХ МАСИВІВ, НАСЕЛЕНИХ ПУНКТАХ ТА ЗА ЇХ МЕЖАМИ КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО!!!  А ОСОБЛИВО ПІД ЧАС ПОРИВІВ СИЛЬНОГО ВІТРУ!!!

     Пам'ятайте! В разі не виконання та порушення правил пожежної безпеки, порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності відповідно до чинного законодавства!

Цінуйте власне життя, бережіть життя своїх дітей, своє майно та майно Ваших сусідів, не нехтуйте застереженнями.

Фото без опису

 

                                                                        Начальник Брусилівського районного сектору

Управління ДСНС України у Житомирській області

О. Дзядевич