Щорічний конкурс читців, присвячений 148-й річниці від дня народження Лесі Українки та 205-й річниці від дня народження  Тараса Шевченка серед школярів Брусилівщини був проведений 27 лютого в залі Брусилівської дитячої музичної школи. Організаторами конкурсу є відділ культури, туризму та діяльності засобів масової інформації та відділ освіти і спорту Брусилівської селищної ради. Метою конкурсу є популяризація української мови, творчості Лесі Українки і Тараса Шевченка, класичної та сучасної української поезії, виявлення мистецьких талантів серед школярів Брусилівщини, представлення їх на районних та обласних конкурсах і фестивалях. Журі в складі Філоненко Л.М.- начальника відділу культури, туризму та діяльності засобів масової інформації селищної ради, Кіщенко Ю.Г.- завідувача методичного кабінету відділу освіти і спорту селищної ради, та Івасенко Т.В.- методиста Брусилівського селищного Будинку культури, при визначенні переможців враховувало рівень репертуару та виконавської майстерності школярів, їх сценічну культуру. Слід зазначити, що в конкурсі взяли участь 60 школярів різних вікових категорій (це значно більше порівняно з попередніми роками), які представляли 10 загальноосвітніх навчальних закладів та трьох клубних установ нашої громади. Впродовж двох годин школярі читали твори Лесі Українки і Тараса Шевченка (кожен із учасників на вибір представляв один твір) і за результатами конкурсу  визначено переможців за I, II, III місця в трьох вікових категоріях:

   - Категорія до 10 років-  1-е місце – Шепетчук Дарья (Соловіївська ЗОШ) і Майстренко Олександра (Осівецький НВК), 2-е місце - Смірнова Валерія (Брусилівський СБК), Якимчук Вероніка (Лазарівський НВК) і Демянчук Ірина (Биківська ЗОШ), 3-є місце - Шкіль Анна і Цалко Софія (Брусилівська гімназія).

    - Категорія 10-13 років- 1-е місце – Лінчук Єлизавета (Брусилівська ЗОШ №1) і Ткаченко Анна (Водотиївський НВК), 2-е місце – Пінчук Поліна (Лазарівський НВК) і Лісовий Назар (Хомутецька ЗОШ), 3-є місце – Приходько Іван (Осівецький НВК) та Пятниківський Дмитро (Брусилівська ЗОШ №1).

     - Категорія понад 13 років-  1-е місце – Миколайчук Іванна (Брусилівська ЗОШ №1), Шкіль Анастасія (Брусилівська гімназія) і Загоруйко Владислава (Биківська ЗОШ), 2-е місце – Бризінська Надія (Осівецький НВК) і Романина Олена (Брусилівська гімназія), 3-є місце -  Ворническу Руслан (Биківська ЗОШ) і Сливка Софія (Брусилівська гімназія). Організатори конкурсу щиро дякують всім дітям, які взяли участь в конкурсі читців, вчителям і батькам за допомогу в підготовці конкурсантів. Переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами та призами під час заходів до Міжнародного дня захисту дітей, а також візьмуть участь в обласному конкурсі читців творів Т.Шевченка в м.Житомирі та в культурно-масових заходах, які проходитимуть в Брусилові.

Фото без опису

     Фото без опису     

             Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису                                                 Г.Андреєва, методист СБК