І знову на засіданні літературно-мистецького об’єднання «Жива вода» ми познайомилися із захопленнями наших талановитих земляків. Керівник «Живої води» Філоненко Л.М. представила клуб «Матусі» з Привороття, роботи А.Поліщука та В.Макаренко з Брусилова і запросила переглянути їхні роботи. Клуб «Матусі» об’єднує жінок різного віку і, як зазначила його керівник Ірина Угніч, на його засіданнях разом з мамами вироби допомагають виготовляти і діти. На зустрічі були представлені вироби з печворку- ковдра, корзинки, ляльки, сумки, накидки на подушки та інші привабливі речі, які виготовлені із клаптиків тканин та синтапону. Кожна робота виконана з любовю і фантазією та використовується в повсякденному житті, особливо подобаються дітям іграшки. На засіданні відбулася прем’єра колядки, автором якої є І.Угніч, а також прозвучала пісня «Щебетала пташечка» у виконанні найменшеньких учасників клубу Насті Угніч та Іллі Шишковського.

   Брусилівчани вже мали можливість бачити роботи Аркадія Поліщука, бібліотекаря Брусилівської гімназії імені Г.О.Готовчиця, а от на цій зустрічі були представлені нові- портрети Ліни Костенко, Богдана Ступки і Тараса Шевченка, кожен з яких є майстерно і талановито відтворює характер та образ видатних українців. Почав випалювати Аркадій Анатолійович у 2014 році- першою роботою був образ козака, а далі захопився цим видом мистецтва і зараз його роботи є не тільки в гімназії, а й в Києві та Житомирі- створені ним портрети Станіслава Боклана, Миколи Покропивного і Володимира Габенця подаровані героям. Роботи- намальовані квіти і пейзажі, створені в стилі «пірографія» портрети і картини природи- представлялися на обласному конкурсі любительських об’єднань, на Міжнародному фестивалі «Чорнобильські мотиви» в м.Дніпро, на районних виставках, а наприкінці 2018 року за поданням відділу культури, туризму та ЗСІ селищної ради рішенням колегії управління культури і туризму облдержадміністрації Поліщуку А.А. присвоєно звання «майстер народної творчості».

   Перші роботи- зв’язані гачком серветки Валентина Макаренко виготовила ще в 5-му класі, а потім вже навчилася працювати і спицями. На зустрічі вона представила прекрасні вироби, які є справжніми витворами мистецтва- жилетки, плаття, светри, кофти, кардигани, шарфи, які створює для себе та рідних, а ще щедро дарує друзям і знайомим. Як сказала Валентина Альбінівна, в’яже скрізь, як тільки є можливість- і вдома, і на курсах, і навіть в лікарні (коли проходила курс лікування), адже в’язання допомагає заспокоюватись і створює хороший настрій. Працює Макаренко В.А. заступником директора Брусилівської гімназії, а на уроках трудового навчання ознайомлює школярів з технікою рукоділля, підготувала на конкурс підручник «Практикум рукодільниці».

   Звучали на засіданні любительського об’єднання «Жива вода» поетичні вітання від О.Гаєвської, «Київський вальс» у виконанні Ігоря Демченка, учня ДМШ, та музичні твори у виконанні викладачів музичної школи. А по завершенню зустрічі відбулися фотосесії біля виставки робіт, і глядачі мали можливість спілкуватися з героями засідання та зробити індивідуальні замовлення на виготовлення виробів. Дякуємо всім за участь в засіданні і чекаємо нових зустрічей!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису    

Фото без опису Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Г.Андреєва, методист СБК