Чергове засідання любительського об’єднання «Жива вода» зібрало прихильників поетичного слова і народного мистецтва Брусилова. З різдвяними святами всіх привітала керівник «Живої води» Філоненко Л.М., начальник відділу культури, туризму та ЗМІ селищної ради, а колядку подарували працівники селищного Будинку культури. Кожне засідання літературно-мистецького об’єднання  відкриває нові таланти, на які багата наша Брусилівщина. І в цьому ми переконалися, коли представляла свої роботи Сильчук Лариса Петрівна- вишиті ікони, картини і рушник, намальований акриловими фарбами букет піоній. Лариса Петрівна донедавна працювала вчителем початкових класів в Брусилівській гімназії, і закоханість в красу навколишньої природи допомагала їй відтворювати квіти на папері, а завдяки мамі та сестрі малювала і образи святих. Першу ікону Святого Миколая вона намалювала у 1997 році, пізніше подарувала своїй  мамі намальовану ікону Божої матері. А коли син Павло перебував в АТО, оберегом від неньки була ікона Миколи Чудотворця, і, як розповідає Лариса Петрівна, саме вона та материнська молитва вберегли  його в тому пеклі на сході України. Свої роботи наша героїня щедро дарує рідним і друзям, а ще ділиться з усіма секретами вирощування винограду і помідорів.

        У кожного з нас є певні захоплення- хтось читає книги чи розгадує кросворди, хтось співає і грає на музичних інструментах, хтось займається спортом і малює. А от Наталія Олександрівна Баренко, як і її мама та тітка, захоплюється вишивкою. На засіданні вона представила вишиті бісером і хрестиком картини та ікони, численні рушники і серветки. До речі, першу ікону Миколи Чудотворця вона вишила років з 20 тому, а зараз вишиває велику картину- список випускників Брусилівської гімназії 2019 року, адже серед них- її синочок, і доповнюють картину яскраві маки. І вдома, і на роботі у вільну хвилину- а працює Наталія Олександрівна продавцем в магазині «Посуд», що в центрі Брусилова,- творить прекрасні роботи, сама ж і підбирає для вишиваних картин рамки, й допомагає бажаючим займатись творчістю, яка приносить задоволення і спокій в душу.

           Я думаю, що багато брусилівчан вже читали першу поетичну збірку Гаєвської Олени Миколаївни, а ми на засіданні любительського об’єднання мали можливість послухати нові поезії нашої землячки, які присвячені внукам і друзям, в яких звучить захоплення красою нашої природи і радістю кожного прожитого дня. Прочитала Олена Миколаївна вірш «Мамина хустина», який вона присвятила своїй мамі, і новорічні вітання для членів «Живої води», а ще виконала власну пісню «Молодість душі». Поезії Гаєвської О.М. часто звучать на засіданнях- зустрічах ветеранів Брусилівщини.

         Новинки періодики, які надходять до Брусилівської бібліотеки ім.Г.Ткаченка, представила на засіданні бібліограф Мельниченко Т.І.. Засідання завершилося, а присутні ще довго ділилися враженнями від почутого і побаченого, обмінювалися досвідом власної творчості.

Фото без опису

                                                                          Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

Г.Андреєва, методист СБК