До відзначення 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для учнів 10 кл. Брусилівської ЗОШ працівники бібліотеки провели годину історії "В єднанні сила й міць держави".
   Що означає слово "соборність", як відбувалися події сторічної давнини та які уроки з них ми маємо засвоїти - про це й була розмова, що її доповнила медійна презентація. Зокрема, можна було дізнатися, що сценарій урочистостей 22 січня 1919 року розроблявся під керівництвом нашого видатного земляка Івана Огієнка, на той час - міністра освіти; режисурою дійства опікувався корифей українського театру Михайло Садовський. А державний секретар ЗУНР Лонгин Цегельський пророчо тоді сказав: "Це така дата, що її виучувати будуть напам'ять українські діти грядущих поколінь...". 
   Молодь дізналась багато цікавих фактів про День Соборності України, тому й правильно відповіла на усі питання інтерактивної вікторини, яка була запропонована.
Відзначення річниці Злуки є ще однією нагодою для об'єднання суспільства навколо стрижневої ідеї державності України. Ми всі різні, але усі ми маємо прагнути єдності в любові до рідної Батьківщини задля її процвітання. 

Фото без опису

Брусилівська центральна бібліотека ім.Г.М.Ткаченка