3 грудня 2018 року у Брусилівській районній філії Жиомирського обласного центру зайнятості відбувся семінар для осіб з особливими потребами в рамках заходів щодо відзначення  Міжнародного дня інвалідів. Метою заходу є ознайомлення осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку в службі зайнятості як шукаючі роботу, з активними заходами щодо сприяння працевлаштуванню, перевагами легальної зайнятості, соціальним та правовим захистом тощо.

  В роботі семінару прийняли участь директор Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ Олександр Дрозд, заступник начальника Коростишівського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України в Житомирській області  Людмила Липко, начальник відділу Брусилівського бюро правової допомоги Юрій Ободзінський.

Директор філіїї Олександр Дрозд ознайомив присутніх з  основними напрямками роботи та видами послуг державної служби зайнятості, зокрема видами соціальних послуг, які надає служба зайнятості особам  з інвалідністю ( професійна підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації, профорієнтація, пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні, організація громадських та тимчасових робіт, інформаційні та консультаційні послуги, пов'язані з працевлаштуванням тощо).  Щодо підбору підходящої роботи, то було відзначено, що підбір роботи для осіб з інвалідністю відбувається не тільки з врахуванням освіти, професійного досвіду, рівня заробітної плати, транспортної доступності, а обов’язково з врахуванням індивідуальної програми реабілітації.

  Заступник начальника Коростишівського об’єднаного управління ПФУ в Житомирській області Людмила Липко акцентувала увагу на актуальних змінах до пенсійного забезпечення громадян, в т. ч. осіб з інвалідністю, перевагах легальної зайнятості, сучасних електронних сервісах Пенсійного Фонду.

   Юрій Ободзінський, начальник відділу Брусилівського бюро правової допомоги, розповів про зроблені кроки зі створення правової бази у сфері реабілітації інвалідів, і що це  не лише декларування тих чи інших гарантій, а законодавчо встановлені процедури їх впровадження і контролю за реалізацією, які здатні забезпечити втілення соціальних прав осіб з обмежиними фізичними можливостями у суспільному житті. Тому запропонував звертатися з правових питань  до бюро, причому така допомога для осіб з особливими потребами є безкоштовною.

Під час семінару були надані відповіді на запитання шукаючих роботу.    

Фото без опису       

 

 Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації