Фото без опису   У відповідності до указу Президента України в 2014 році встановлено День  захисника  України,   який відзначається 14 жовтня в день святої Покрови та в День українського козацтва, з метою вшанування мужності та героїзму захисників  незалежності і  територіальної цілісності України,  військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку  ініціативи громадськості. В цей день ми  засвідчуємо  свою повагу всім, хто носить почесне звання захисника України, людям, які уособлюють  всі етапи розвитку нашого славетного війська: і славним українським козакам, які виборювали незалежність впродовж століть, і  тим, хто вів смертельний двобій із фашизмом, хто брав участь у так званих локальних воєнних конфліктах та  у миротворчій  діяльності,  і тим, хто сьогодні несе нелегку військову службу.                   

     І сьогодні наші бійці в зоні АТО сумлінно виконують свій синівський обов’язок. Вони– теперішній  голос нашого сумління, наша гідність. Вони своїм прикладом показують силу та незламність українського духу. Напередодні свята в селищному Будинку культури відбулися урочистості, на яких з вітальними словами виступили Брусилівський селищний  голова Габенець В.В., голова Брусилівської районної ради Рафальська Н.А., керівник апарату Брусилівської  райдержадміністрації Павлюк Л.В., майор запасу, член громадської організації «Атошник Брусилівщини» Тюрменко А.М. та голова районної спілки ветеранів Афганістану та воїнів-інтернаціоналістів Кучеренко В.В.. Поетичну композицію «Захисникам України» представили гуртківці селищного Будинку культури, свої пісні присутнім на святі подарували учні Соловіївської ЗШ Іванна Махрін та Роман Бороденко, учні Брусилівської ЗШ №1 Настя Оратівська і Влад Коваль, народний вокальний ансамбль «Чарівниця» СБК, викладачі ДМШ, Марія Титаренко, а також  Олександр Бондар та Ксенія Федишина, сподобався глядачам  і танець «Юні степісти» у виконанні танцювального колективу «Весельчата» СБК.

   Святкові заходи до Дня захисника Вітчизни та Дня українського козацтва були проведені на Покрову в Покришівському, Морозівському та Долинівському СБК, Соболівському СК,  традиційний святковий День села відзначили в Дивині, Карабачині та Бикові.

     За нашу рідну Україну,

       Що зберегли за всі віки-

                Низький уклін  й «Героям слава!»,

        Українські захисники!

             

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

             

 

                                                                                                                                       К.Федишина, директор СБК