Україна взяла курс на закриття інтернатних установ для дітей. До 2026 року, уже через 9 років, не залишиться жодного інтернату. Чи правильно це? Життя розсудить. Альтернатива інтернатним закладам є. Це-дитячі будинки сімейного типу, сім’ї опікунів та піклувальників, усиновителі, прийомні сім’ї. Набирає обертів і така форма сімейного виховання, як патронат над дитиною.
          Патронатні вихователі після навчання та подання всіх необхідних документів опікуються дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, отримують через управління праці та соціального захисту населення значну державну допомогу. Найбільший термін перебування дитини (дітей) у патронатного вихователя-до півроку.

 

         Брусилівщина дуже потребує патронатних вихователів! Звертаємось до всіх поширити цю інформацію. Брусилівська селищна рада запрошує небайдужих до долі дітей, які з різних причин потребують допомоги (новонароджені діти, покинуті у пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров’я;  підкинуті, знайдені діти; безпритульні діти; діти із сімей, в яких існує загроза їх життю та здоров’ю; діти які зазнали насильства та жорстокого поводження з ними; інші діти, які за різних обставин не можуть перебувати у власній сім’ї, або їх батьки чи особи, які їх заміняють, не можуть піклуватися про них), скористатись такою формою працевлаштування, піклування про дітей, як патронат.

         Патронатними вихователями можуть бути жінки та чоловіки віком від 35 років,  якщо вони перебувають у законному шлюбі та проживають на спільній житловій площі і мають позитивний досвід виховання дітей. За додатковою інформацією звертайтесь до відділу центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Комунальної установи "Центр соціальних послуг" Брусилівської селищної ради (04162 30416), до служби у справах дітей Брусилівської селищної ради (04162 302 55).