Фото без описуУ разі користування пічним опаленням:

перед початком, а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі, щоб не сталось її займання. Очищення від сажі та різноманітного бруду, зокрема й накипу, необхідно провадити:

  •   

     

 

       опалювальних печей періодичної дії на твердому та рідкому паливі не рідше одного разу на три місяці, кухонних плит і кип'ятильників - щомісяця;

  • біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5х0,7 м;
  • усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені;
  • золу й шлак, що їх видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця;
  • не дозволяється висипати золу й шлак поблизу будівель.

Під час використання пічного опалення не допускається:

  • залишати печі, які топляться, без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям;
  • користуватися печами, які мають тріщини;
  • розміщувати паливо, інші горючі речовини та матеріали безпосередньо перед топковим отвором;
  • зберігати незагашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев'яній підлозі або горючій підставці;
  • сушити й складати на печах одяг, дрова, горючі предмети та матеріали;
  • застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини;
  • використовувати для топлення дрова, довжина яких перевищує розміри топки;
  • здійснювати топлення печей із відкритими дверцятами топки;
  • закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо;
  • зберігати у приміщенні запас палива, який перевищує добову потребу;
  • забороняється користуватися відкритим вогнем для освітлення, наприклад, коли вимкнено електроенергію;
  • для цієї мети безпечніше та ефективніше застосовувати електричні ліхтарі.

 

 

Брусилівський РС УДСНС України у Житомирській області