Фото без опису  Асоціація об’єднаних територіальних громад України на початку серпня 2018 року оголосила конкурсний відбір ОТГ, членів Асоціації ОТГ, для вдосконалення системи надання послуг соціального захисту в об’єднаних територіальних громадах через розробку різних моделей з надання соціального захисту. Проект реалізується спільно з Польським Фондом Міжнародної солідарності. А метою є впровадження в діяльність органів місцевого самоврядування ефективного соціального захисту жителів громад.

          В конкурсі кращих практик взяла участь і наша Брусилівська селищна рада. Асоціація відібрала з надісланих для участі в проекті заявок 38 ОТГ, в їх числі і Брусилівську. І ось 30 серпня,  в Києві, в приміщеннях Українського дому та готелі «Дніпро» відбулась перша організаційна зустріч учасників проекту. Про те, як покращити соціальний захист у своїх громадах, як поліпшити комунікацію з Міністерством соціальної політики України щодо впровадження та надання соціальних послуг, соціальної підтримки, розробити реєстр  послуг соціального захисту, учасників семінару інформували Валентина Полтавець, виконавчий директор Асоціації ОТГ, Володимир Міцук, член правління Асоціації ОТГ, голова секторальної платформи «Соціальний захист», голова Білозірської ОТГ, Анастасія Чорноморська, від українського представництва  Фонду Міжнародної Солідарності та Мирослав Ольчак, експерт-консультант міжнародних проектів (Республіка Польща), Тарас Добрівський, модератор платформи «Соціальний захист», Олена Денисенко, експерт із соціального захисту.

           Проект розрахований на чотири місяці. В його рамках відбудеться чотири практичні семінари-тренінги в різних куточках України. Результатом роботи проекту стане модель системи соціального захисту в ОТГ, що буде розроблена завдяки співпраці експертів та представників ОТГ- учасників проекту.   

         

 

Валентина Мазуренко, директор КУ «Центр соціальних послуг»

Брусилівської селищної ради, учасниця семінару.

.