Фото без опису    Поряд з багатьма важливими проблемами, які нам потрібно вирішити, чи не найголовнішими є проблеми соціальні, адже вони стосуються кожної родини, кожної окремої сім’ї.

           Введення 13 посад фахівців із соціальної роботи до відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради дозволяє забезпечити раннє виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, своєчасне вирішення проблем, що виникли, попередити соціальне сирітство, яке сьогодні є дуже актуальним  на території Брусилівської селищної ради. Введення цих посад дає можливість надавати соціальні послуги кожній  особі, сім’ї, які їх потребують,  у найвіддаленіших населених пунктах селищної ради, покращити якість надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводу. Пріоритетом роботи фахівців із соціальної роботи має стати не боротьба з наслідками, а профілактика проблеми.

          Ми маємо хороші результати роботи. В період з 1 червня по 15 серпня 2018 року здійснено відвідування 152 сімей з метою проведення оцінки потреб дитини та її сім’ї. Під час відвідування виявлено родини, які опинились у складних життєвих обставинах, із них шість  перебувають під соціальним супроводом. Внаслідок проведеної роботи  вирішено  проблеми із відновлення та оформлення документів, соціальних виплат, налагоджено  стосунки з оточенням, покращено санітарно-гігієнічні умови проживання,  здійснено сприяння у працевлаштуванні. Результатом  роботи, і досить вагомим, є попередження ризику передачі 7 дітей із двох сімей у державні  заклади, повернення  5 дітей із однієї багатодітної сім’ї в біологічну родину. Дві дитини-сироти не потрапили в інтернатний заклад, а тимчасово поміщені до дитячого відділення КУ «Центральна районна лікарня» Брусилівської  селищної ради. 

         Також фахівці із соціальної роботи проводять індивідуальну роботу, надаючи послуги різним категоріям населення.

 

 

Відділ соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради