28 липня християнський світ святкує 1030-річчя  хрещення Київської Русі. В Брусилівській центральній бібліотеці ім. Г.М. Ткаченка були підготовлені книжкові виставки, тематичні викладки та огляд літератури на тему «Православна моя Україна», які присвячені цим пам’ятним подіям, що поклали початок утвердження християнства як державної релігії та вшанування пам’яті величної постаті Володимира Великого, яка відіграла надзвичайну роль у становленні великої держави Київської Русі , держави, яку знали у всьому світі і з якою хотіли товаришувати багато країн. Тепер всі у світі знають, що є великий український народ, і ці проведені заходи ще раз нагадують всім нам, що ми мусимо бути достойними наших предків.

Запрошуємо вас, любі читачі, ознайомитися з анотованим списком нових надходжень на тему «Православна моя Україна»

Успенський собор:науково-популярне видання.

Це науково-популярне видання присвячене історії та архітектурі унікальної пам`ятки культури України, одній з найшанованіших святинь православ`я, найдавнішому храму Київської Русі – Успенському собору Києво-Печерської лаври.

Монастир, заснований одними з перших давньоруських святих – преподобним Антонієм та Феодосієм, в ХІ ст.. став провідним духовним та культурним центром Київської Русі.

У книзі зібрано весь відомий на сьогодні фактаж щодо цієї пам`ятки. Видання багато ілюстроване і містить унікальні фотографії й документи.

Видання висунуте на щорічну Президентську премію.

Апостол: ілюстрований українськими, давньоруськими та візантійськими іконами.

 В книгу увійшли Діяння апостолів, Соборні Послання апостола Павла і Одкровення  Іоана Богослова. Стародавні ікони, якими ілюстрований Апостол  допоможуть читачеві перенестися в часи заснування перших християнських громад, коли Святий Дух із допомогою невтомних апостолів  довершує розпочате Ісусом, несе Хрисову віру по землі, а також допомагає глибше задуматися над своїм життям, читаючи откровення.

Ломачинська І.М. Монастирі України:  науково-популярне видання.

 В книзі досліджено історію розвитку багатьох діючих в Україні монастирів; проаналізовано сутність феномену чернецтва
та його проявів на українських теренах, а також визначено найбільш характерні риси, властиві для православної та
католицької чернечої практики. Особливу увагу приділено значенню монастирів у поширенні освіти, розвитку
книговидавничої справи, формуванні канонів храмової архітектури і збереженні сакральної культури українського народу.
Видання має вишуканий дизайн і багато ілюстроване як світлинами сучасних фотомитців, так і старовинними фотографіями; містить відповідні наукові визначення спеціальних термінів, короткі біографічні дані відомих особистостей національного чернечого руху та цікаві коментарі щодо освітлювальних подій.

Степовик Д. Історія української ікони Х-ХХ століть

У книзі розкриваються особливості розвитку української ікони від хрещення Київської Русі до кінця 20 століття. Дається періодизація історії ікономалювання, характеризуються стилі й специфічні риси української ікони, які відрізняють її від творів інших ікономалярських національних шкіл, аналізуються осередки та школи ікономалювання. Значна увага приділяється продовженню національних ікономалярських традицій у діаспорі.
Для мистецтвознавців та всіх тих, хто цікавиться розвитком української духовної традиції.

Собор Святої Софії в Києві: книга-альбом.

Книга-альбом про унікальну пам'ятку Руси-України XI ст. Софійський собор у Києві відомого українського вченого доктора мистецтвознавства Григорія Логвина є значним внеском у скарбницю світової мистецтвознавчої науки. Протягом майже п'ятдесятирічного дослідження автор дійшов принципово нових висновків щодо часу спорудження, історії будівництва та визначення майстрів мозаїк і фресок Софійського собору, внесеного до списку Всесвітньої культурної і природної спадщини ЮНЕСКО.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

                                                                      Мельниченко Т.І., бібліограф

                                                                                                  ЦБ ім. Г.М. Ткаченка