Реформа медицини переходить у вирішальну стадію впровадження. Створені (перетворені) в ОТГ ЦПМСД переходять на фінансування за новим алгоритмом, який дозволяє сформувати конкурентне середовище серед лікарів та дозволяє керівникам розвивати заклади охорони здоров’я. «Лікар, який вам телефонує і запитує про стан вашого здоров’я – це реальність? Поки ще ні, але нова система фінансування, коли лікар отримує гроші за кількість пролікованих, і бореться за своїх пацієнтів, сприяє такому якісному зростанню сервісу та наданих послуг. Але потрібно зрозуміти, навчитись і почати робити. Саме тому ми сьогодні організовуємо навчання для головних лікарів закладів ОТГ», - наголосив Віталій Римар, експерт з муніципальних послуг Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

  Сьогодні головні лікарі медичних закладів ОТГ регіону зібрались на тренінг «Економічна сторона практики. Прибутки практики. Структура операційних витрат практики. Бюджетування практики та ЦПМД. Організація роботи з персоналом. Залучення та найм персоналу. Адаптація та оцінювання персоналу. Винагородження та оцінювання персоналу», який організував Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України. «Реформа відкриває нові можливості для розвитку медицини, але ці можливості потрібно навчитись використовувати. Такі тренінги дозволяють напрацювати досвіт та створити нову якість сервісу», - Наталія Гусак,сертифікований регіональний тренер з підтримки реформи охорони здоров’я «Програми U-LEAD з Європою».

  Тренінг пройдуть головні лікарі ЦПМСД майже всіх ОТГ, 24 липня відбудеться такий же тренінг, але для нової групи медиків. Нагадаємо, що з 1 липня медичні заклади, які провели підписні кампанії із визначення сімейного лікаря та виконали всі умови для автономізації закладів, переходять на фінансування від Національної служби здоров’я України.

Посилання на відео заходу: https://www.facebook.com/976899269113929/videos/1253118518158668/

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису