В Бердичівському районі триває спалах кору, зареєстрований серед дітей двох багатодітних родин, захворіло 19 осіб, серед них 18 дітей. Щеплена проти кору лише 1 особа, отримала одне щеплення у віці 1 рік. Інші діти були не щеплені проти кору через категоричну відмову батьків від щеплень за  релігійними переконаннями!

  Слід нагадати, що кір високо-контагіозне захворювання, що може мати серйозні наслідки, особливо у дітей віком до 5 років. В Україні від ускладнень захворювання на кір вже померло 12 людей, в тому числі 8 дітей та 4 дорослих. З початку року в області вже захворіло 276 осіб, з них 118 дітей та 158 дорослих. Переважна більшість захворілих взагалі не щеплені.

  Ліків від кору не існує. Єдиним засобом профілактики кору є щеплення. На сьогодні область, в тому числі Бердичівський район забезпечені вакциною від цього небезпечного захворювання в повному обсязі. Для проведення щеплення Вам необхідно звернутися лише до свого сімейного лікаря або педіатра.

  Враховуючи вищенаведене, варто нагадати про відповідальність батьків за життя та здоров’я своєї дитини!

Шановні батьки, пам’ятайте!

   Відмовившись від проведення щеплення своїй дитині ви наражаєте її на високий ризик захворювання з можливими важкими ускладненнями. Діти не можуть бути заручниками Ваших переконань та мають право на життя і  бути здоровими!

 

   Сподіваємось, що цей прикрий випадок, коли нехтуючи досягненнями світової медицини, її доказової бази, через відмову  від  щеплень хворіють всі діти в родині, для інших батьків буде наукою!

         

Інформація із сайту ДУ «ЖОЛЦ МОЗ У»