Це один із пріоритетів, над яким постійно працює відділ соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради. Він спрямований на допомогу дітям- сиротам та дітям, які позбавлені батьківського піклування.

    У повній благополучній сім’ї  батьки дбають про своїх дітей, роблять все для того, щоб дитина була щасливою та з легкістю долала життєві труднощі. А ось сироти  позбавлені  такого дитинства та  підтримки, оскільки вони в основному живуть та виховуються  в інтернатних закладах і мріють про щасливу родину,  щодня виглядають у віконце на тих, хто подарує їм свою любов, радість сімейного життя, буде проводити з ними  спільні сімейні години у вільний час. Але найбільше бажання такої дитини, щоб він чи вона мали змогу називати дорослих « мамою і татом».  Цю істину знає кожен, але, на жаль, мало хто наважується подарувати дитині щастя зростати в родині.

  В Україні існує п’ять форм сімейного влаштування дітей – сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування: усиновлення,опіка (піклування), прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, патронатна сім’я. На території  Брусилівської селищної ради функціонує один будинок сімейного типу, в якому проживає та виховується 10 дітей, шість прийомних сімей, в яких виховується 17 дітей та 30 сімей опікунів, де під опікою перебуває 38 дітей. Найкращих слів подяки заслуговують батьки- вихователі, батьки- опікуни, батьки-усиновлювачі. Це люди з добрим серцем. Вони зігрівають дитячі душі своїм теплом, ласкою та любов’ю, виховують їх справжніми громадянами України, дарують надію на майбутнє.

    Якщо в Вашому серці є любов до дітей і Ви бажаєте, щоб Ваш дім наповнився дитячим сміхом та щебетом, візьміть до себе у родину на виховання та спільне проживання дитину-сироту або дитину, яка позбавлена батьківського піклування. Якщо Ви не знаєте з чого почати, звертайтесь до відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  КУ  «Центр соціальних служб Брусилівської селищної ради» за адресою: смт. Брусилів, вул. Митрополита Іларіона,16 або за тел. 3-04-16. Фахівці відділу більш детально проінформують  Вас про форми влаштування дітей.

 

 

С. М., Зубрицька, фахівець із соціальної роботи  

 відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради