Фото без опису

Виховний захід, який сприяє формуванню свідомих громадян і виховує відповідальність, було проведено 08.05.2024р. з учнями 5-9 класів Водотиївської гімназії та з учнями 5-9 класів Биківської гімназії службою у справах дітей у співпраці з іншими соціальними службами та партнерами.

Головним спеціалістом служби у справах дітей Брусилівської селищної ради Валентиною Рибак, керівником мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Аллою Васяніною, провідним інспектором відділу запобігання надзвичайним ситуаціям ЖРУ ГУ ДСНС України у Житомирській області старшим лейтенантом служби цивільного захисту Світланою Берестовською, фахівцем із безпекового освітнього середовища Людмилою Пилипчук було роз’яснено  актуальні питання, які сприяють розвитку самодисципліни дітей та формують культуру взаємоповаги та відповідальності.

Розглянуто права та  обов’язки дітей, їх значення у повсякденному житті.  Акцентовано увагу, що із володінням правами приходить і відповідальність, розглянуто наслідки протиправної поведінки дітей, відповідальність неповнолітніх, яка може настати в разі порушення законодавства, відмічено важливість відповідального ставлення до своїх дій та відповідність правилам і законам.   Ознайомлено з формальними та неформальними молодіжними об’єднаннями, попереджено про небезпеку залучення до деструктивних соціальних угрупувань.

Надана інформація про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги. Попередження та реагування на випадки насильства та жорстокого поводження, конфіденційність та професійна допомога, сприяння у вирішенні конфліктних ситуацій – така необхідна підтримка та допомога мобільною бригадою надається тим, хто опинився  в складній ситуації або став свідком насильства чи жорстокого поводження.     

Ознайомлено з основними правилами пожежної та мінної безпеки,  основними правилами   поведінки з вибухонебезпечними предметами.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису