Фото без опису

  Стаття 10 Закону України «Про державні нагороди» містить перелік почесних звань України, серед яких є «Мати-героїня».

 Почесне звання «Мати-героїня» присвоюється відповідним указом Президента України жінкам, які народили та виховали до 8-річного віку 5 і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

 Якщо жінка відповідає вищезазначеним вимогам, вона може подати свою кандидатуру на присвоєння цього звання.

 Є два можливі варіанти висунення кандидатури на присвоєння звання «Мати-героїня»:  

  1. Процедура висунення кандидатури здійснюється за місцем працевлаштування особи, а також у трудових колективах  відповідних підприємств, організацій та установ.
  2. Якщо мати не працевлаштована, висувати її кандидатуру може орган місцевого самоврядування (Брусилівська селищна рада).

За результатами подання кандидатури на присвоєння звання «Мати-героїня» створюється відповідне клопотання, яке подається Президентові України через Житомирську обласну державну адміністрацію. Клопотання розглядає Житомирська районна державна адміністрація протягом місяця з дати надходження такої заяви.

Для отримання додаткової інформації щодо переліку документів для подання кандидатури на присвоєння звання «Мати-героїня», звертатися до відділу соціального захисту населення Брусилівської селищної ради за адресою: смт.Брусилів, вул.Єдності, 3.