Фото без опису

     Однією  з найбільш актуальних   тем в Брусилівській селищній  територіальній  громаді   є боротьба зі  стихійними сміттєзвалищами   як на територіях  в межах населених  пунктів так   і  земельних ділянках   поза  їх  межами. Такі  ділянки сміттєзвалищ утворюють  самі  жителі, які постійно  проживають  на території  громади   та тимчасово- дачники. В більшості  випадків сміття знаходиться     на узбіччях доріг, ярах, біля недобудованих будівель, на закинутих ділянках, лісосмугах. Залишають пластикові та скляні пляшки, старий одяг, шини, поліетиленові пакети та інше. 

      В першу чергу громадяни повинні дотримуватися вимог поводження з відходами, не допускати засмічення та забруднення території. Викидання сміття у місцях, спеціально не  пристосованих  для  цієї  мети, тягне за собою  відповідальність,  встановлену  Кодексом України   про адміністративні  правопорушення та Правилами  благоустрою  території  населених пунктів Брусилівської селищної територіальної  громади ( від 21.04.2021 №278) та передбачає  штраф  у розмірі  від 340 грн. до 1360 грн.

    Шановні  жителі громади! Тож, щоб не жити серед сміття слід, перш за все, перестати смітити. Спосіб простий, але базується він на відповідальності кожного з нас. Чи готові ми до цього? Поки що відповідь очевидна – сміття є на узбіччях доріг, ярах, біля недобудованих будівель, на закинутих ділянках, лісосмугах.

 

Відділ самоврядного  контролю  селищної  ради