Відкритий урок «Щеплення - суперсила від хвороб» провели фахівці Житомирського обласного центру контролю та профілактики хвороб для учнів молодших класів Хомутецької гімназії Брусилівської громади в рамках проекту «Разом збережемо життя».

  Під час заходу учням розповіли про імунізацію та пояснили, як працюють вакцини. Діти дізналися, навіщо їм роблять щеплення та від яких інфекційних хвороб вони захищають. Крім того, школярам розповіли про те, як з’явилися вакцини та який вплив вони мали.

  Педагоги гімназії отримали брошури «Кір: швидкий та небезпечний» та «Вакцинація під час війни», які допоможуть краще спілкуватися з батьками, аби вони знали та розуміли, що вакцинація є ефективним способом убезпечити дітей та дорослих від важкого перебігу хвороби.

  “Кір — украй заразне, а тому дуже небезпечне захворювання, яке може спричинити інвалідність або навіть смерть. Специфічного лікування хворого на кір не існує. Єдиний надійний захист від цієї хвороби — вакцинація, - наголошує керівник проєкту Сергій Бовкун. - Тому дуже важливо навчати дітей змалечку свідомо ставитися до свого здоров’я, дотримуватися здорового способу життя, розповідати про можливість вакцинуватися від небезпечних хвороб, щоб вони могли безпечно зростати, грати й навчатися в колі однолітків”.

  Ігрове заняття на тему вакцинації відбулося і в дитячому садку «Малятко». 19 вихованців середньої та старшої вікових груп переглянули профілактичний мультфільм, пограли у тематичну гру з розпізнавання вірусів та отримали в подарунок повітряні кульки. Всі діти отримали в подарунок олівці, фломастери, пластилін, наліпки та казки – розмальовки.

  Захід відбувся у рамках проекту Український католицький університет UCuniversity за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, ЮНІСЕФ або уряду Бельгії.

#РазомЗбережемоЖиття

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису