Немає для людини дорожчого місця на землі, ніж те, де вона, народилася. Щоб по-справжньому любити рідний край, його потрібно добре знати, вивчати його минуле.

  Сьогодні викладачі Брусилівської мистецької школи, у роковини з дня народження видатного земляка Івана Огієнка (Митрополита Іларіона) вшанували його пам'ять покладенням квітів до пам’ятника на майдані І. Огієнка.

   Директорка музею Світлана Іванівна Карась провела для викладачів екскурсію затишними залами. Розповідала захоплено про кожну фотографію, про кожний документ.

   Організатором і першим керівником був Яків Галайчук. Директорка Брусилівської мистецької школи, внучата племінниця Якова Галайчука Костіна Леся Юріївна, передала до музею листування з відомими науковцями та народними артистами України.

   В Брусилівській мистецькій школі в цей день проходила виставка книжок про Івана Огієнка яку організувала Брусилівська централізована універсальна публічна бібліотека ім. Г. М. Ткаченка (директорка Комарова Леся АнатоліЇвна)

  Викладачі та керівництво мистецької школи, на педагогічній раді, зробили підсумок цікавої екскурсії, виставки книжок, поділилися враженнями та невідомими фактами з життя та творчості земляків.

В народу кожного Святині –

Це благодатні повні чаші:

Як ті оази та пустині,

До себе кличуть душі наші…

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Митрополит Іларіон

(Іван Огієнко)