Ми впевнені, що все наше життя забарвлене в чорно-білих тонах. Смуга – біла, потім – чорна, а далі – ще чорніша. Добре, коли хоч інколи ми маємо можливість розфарбувати своє існування в різні кольори.

Як показав другий тренінг у рамках проєкту «Чекаємо на твоє повернення» для лідерів та фахівців громади з психічного здоров’я, це можливо і навіть дуже корисно. Протягом тренінгу учасники збагачували свої знання психологією комунікацій, розглядати кейси як правильно реагувати в спілкуванні, у т.ч. із демобілізованими військовослужбовцями. Навчилися прийомам деескалації в емоційно заряджених ситуаціях, адже комунікація це вміння витримувати складні емоції співрозмовника без ескалації. Наприклад, коли дитина Вам каже, що «я не навиджу школу і не буду туди ходити», а Ви відповідаєте, що «як ти можеш таке говорити! Без освіти людина не може прожити!», це руйнує ваші відносини. Краще скажіть «Так бачу, допекла тебе ця школа!» і емоційний мозок дитини чує: він мене розуміє, можна говорити далі.

Вразили відкритість та відвертість учасників тренінгу, їхнє розуміння емоційних станів та готовність допомагати справлятися з ними. Отже, будьте сміливішими і забарвлюйте своє життя лише в яскраві кольори.

Проєкт «Чекаємо на твоє повернення» впроваджується в межах проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт.

 

@USAID Ukraine - USAID Україна

@Розбудова стійкої системи громадського здоров’я

Фото без опису