З метою здійснення контролю за станом благоустрою та утриманням в належному санітарному стані закріплених територій населених пунктів Брусилівської селищної ради було проведено моніторинг стану дотримання Правил благоустрою, забезпечення чистоти, утримання в належному санітарному стані територій населених пунктів по старостинських округах.

Фото без опису

Так з 13  листопада по 21 листопада 2023 року спеціалістами відділу самоврядного контролю  проводилися обстеження територій старостинських округів щодо дотримання вимог правил благоустрою. Під час обстежень звертали увагу на санітарний стан територій об’єктів благоустрою, закладів торгівлі, приватного сектору, прилеглої території та наявність угод на вивіз твердих побутових відходів.

Проведено обстеження по семи старостинських округах : Водотийський, Озірський, Хомутецький Ставищенський, Соловіївський, Морозівський, Лазарівський , Приворотський та селище Брусилів.

По санітарному стану територій об’єктів благоустрою здебільшого проведено відповідні заходи по упорядкуванню територій, а саме проведено санітарне очищення територій від листя, сміття, вирізання сухостійних дерев, чагарників, кущів тощо. Частково в населених пунктах проведено заходи щодо видалення аварійних та сухостійних дерев, кущів на території кладовища та на прилеглій території.

Не повністю проведено прибирання опалого листя на прилеглих територіях до об’єктів благоустрою.

По всіх старостинських округах не заключені договора на вивіз ТПВ суб’єктами господарювання з комунальним підприємством «Добробут», що є порушенням Правил благоустрою населених пунктів.

Рекомендовано старостам старостинських округів проводити відповідну роз'яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, населенням  щодо дотримання чистоти та порядку на території громади, укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів з КП «Добробут» та залучення мешканців до прибирання своїх і прилеглих територій.

 

 

Відділ самоврядного контролю

Брусилівської селищної ради