Роль сім`ї у суспільстві незрівняна з будь-якими соціальними інститутами. Адже тільки у родині формується і розвивається особистість людини, відбувається оволодіння соціальними ролями, що необхідні для безболісної адаптації дитини у суспільство.

Фото без опису

    Зараз в Україні спостерігається стрімке збільшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Одним з напрямів вирішення проблеми соціального сирітства в країні є створення інститутів сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, як альтернативних інтернатним закладам форм виховання.

   Не забуваймо, що кожна дитина хоче жити в сім`ї, відчувати тепло й затишок сімейного оточення. Не будьмо байдужими до дитячої долі. Можливо саме Ви зможете допомогти дитині-сироті чи дитині, позбавленій батьківського піклування, відчути батьківську любов і турботу, створивши для неї прийомну сімю, дитячий будинок сімейного типу.

  Дитині потрібна родина!  Кожна дитина має право на виховання в сімейному оточенні та реалізацію свого потенціалу. Тільки сім`я здатна забезпечити задоволення основних потреб дитини, надати стимули для її подальшого розвитку, створювати стабільну атмосферу.

   Якщо не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, найкраща альтернатива - прийомна сім`я, дитячий будинок сімейного типу.

  Не залишайтеся байдужими до долі дітей, які стали сиротами, адже діти - це наше майбутнє. Допоможіть їм відчути радість сімейного життя - створіть прийомну сім`ю, дитячий будинок сімейного типу! А держава Вас в цьому підтримає.

  За інформацією щодо створення та функціонування  прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, звертайтеся за адресою: смт. Брусилів, вул. Єдності, 3, тел.30302.                                                                                         

 

 

Валентина Невмержицька, служба соціальної роботи