Служба паліативного догляду (з наданням медико-соціальних послуг) КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради розпочала свою роботу з 1 серпня цього року. Служба створена в рамках Меморандуму, укладеного між Брусилівською селищною радою та ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги». Проєкт під назвою: «Допомога вразливим групам населення. Створення медико-соціальних інституцій» фінансується та реалізується за підтримки ULEAD з Європою, Німецького Товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ.

Фото без опису

  Для дієвої роботи служби паліативного догляду необхідною є співпраця з КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Брусилівської селищної ради. І такий договір про співпрацю був днями підписаний між двома установами. Вона заснована на принципах партнерства, взаємодії та спільності інтересів з метою  ефективного використання потенціалу сторін для надання соціальної послуги паліативної допомоги особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати. Війна стала тригером стресів, хвороб – інфарктів, інсультів, цукрового діабету. Додаткове навантаження на сімейних лікарів спричиняють військові, внутрішньо переміщені особи. Дуже важливо, що проект працюватиме паралельно і у взаємодії соціальних і медичних працівників.                  

 

Наталія АЛФІМЕНКОВА, фахівець із соціальної роботи служби паліативного догляду (з наданням медико-соціальних послуг) КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради