Брусилівська селищна рада повідомляє суб’єктів підприємницької діяльності, власників об’єктів житлової нерухомості, мешканців Брусилівської  ТГ про необхідність укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів.

Фото без опису

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до ст. 35-1 Закону України «Про відходи» від 05 березня 1998 року № 187/98-ВР поводження з побутовими відходами здійснюється відповідно до державних норм, стандартів і правил.

Збирання та вивезення побутових відходів у межах певної території здійснюються юридичною особою, яка уповноважена на це органом місцевого самоврядування.

   Одночасно повідомляємо що відповідно до протоколу № 1 від15.06.2021р. рішення конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Брусилівської селищної ради та рішення Брусилівської селищної ради від 07.07.2021 №396 «Про визнання результатів засідання конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території населених пунктів Брусилівської селищної територіальної громади» виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території Брусилівської селищної ради визначено - КП «Добробут», яке знаходиться за адресою: смт. Брусилів, вул. Митрополита Іларіона, 3, телефон для довідок: 0967542816.

Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів» від 10 грудня 2008 року № 1070 затверджено типовий договір про надання послуг з вивезення побутових відходів.

Укладення договору на надання житлово-комунальних послуг є обов'язком споживача, відмова споживача послуг від укладення договору в такому разі суперечить вимогам ч. 3 ст. 6, ст. ст. 627, 630 Цивільного Кодексу України, ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та ст. 35-1 Закону України «Про відходи».

Згідно з п. 5 ч. 2 ст. 7 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", споживач зобов'язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства.

Відсутність договору на вивіз побутових відходів може бути розцінено як адміністративне правопорушення, яке тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

         

   Відділ самоврядного контролю

    Брусилівської селищної ради