Фото без опису

           З метою розвитку та підтримки малого та середнього підприємництва Брусилівської громади повідомляємо щодо чинних грантових програм від держави та інших донорських організацій, завдяки яким підприємці та прогресивна молодь можуть отримати фінансову допомогу.

Грант – це підтримка держави або іншого донора на реалізацію проєкту.

Проєкт – це певні дії, які реалізовуються командою і спрямовані на досягання результатів і мети, яку визначила команда (суб’єкт господарювання).

 

УРЯДОВА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА БІЗНЕСУ

 

1.  Прийом документів на хвилю програми «Власна справа»  триватиме до 26 лютого 2023р, за цією програмою можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу у розмірі від 50 до 250 тисяч гривень, детальніше за посиланням http://surl.li/cjrkj 

2. Безповоротна державна допомога суб’єктам господарювання у формі грантів на створення або розвиток переробних підприємств. Держава надає до 8 млн грн безповоротної допомоги для реалізації виробничих проектів. Детальніше за посиланням https://cutt.ly/W3TAeEH. Кінцевий термін подачі заявок на участь в гранті 31 березня 2023р.

3. «Доступні кредити 5-7-9» - програма підтримки мікро- та малого підприємництва, впроваджена Кабміном за ініціативи Президента України. Мета програми - спрощення доступу бізнесу до кредитування, до 60млн грн. будь-якому українському підприємству під 0% під час воєнного стану. Детальніше за посиланням  https://5-7-9.gov.ua/

4. Програма доступного фінансування для експортерів під час війни «Кредити на виконання зовнішньоекономічних договорів за спрощеною процедурою» допоможе українським виробникам вийти на нові ринки й стати конкурентними. Детальніше за посиланням: http://surl.li/cdycr , https://www.eca.gov.ua/

5. Міністерство молоді та спорту розробило Державну цільову програму «Молодь України» (2021-2025 років). Головна мета якої – збільшення участі молоді у житті громади та країни загалом. Одним з методів покращення включеності молоді – державна грантова підтримка.

Якщо коротко охарактеризувати її: держава надає кошти на реалізацію власних державних політик. Тобто, замість реалізації проєктів власноруч, держава передає цю функцію громадським організаціям, які більш наближені до громади, і краще знаються на її потребах та особливостях. 

Переглянути усі державні конкурси на отримання гранту можна за посиланням.