День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

    Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом, яке є символом єднання українських земель. І хоча тоді державі не вдалося зберегти незалежність і єдність, Акт Злуки став реальним втіленням вікової мрії українців про свою суверенну державу.

   Тож з цієї нагоди сьогодні біля пам'ятника І.І. Огієнку відбувся урочистий мітинг за участю керівництва Брусилівської селищної ради та жителів селища.

  Під час мітингу Брусилівський селищний голова Володимир Габенець зазначив: «День Соборності для кожного українця є великим державним святом і сьогоднішнє зібрання  ще раз підтверджує, що ми єдині, що Україна  неподільна.»

 Також спільну молитву провів благочинний Православної церкви України, настоятель Свято-Воскресенської  церкви Брусилова отець Олег.

  Наші предки вірили, що в ці різдвяні дні відкриваються небеса і, якщо в цей час попросити вищі сили про свою мрію, то вона неодмінно здійсниться. Сьогодні мрія у всіх у нас одна – нехай у кожну родину прийде злагода, у кожну домівку – достаток, а на українську землю – Перемога.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису