Фото без опису  Відключення світла, які відбувається в усіх областях України, змушують робити запаси продуктів, які не потребують приготування. Одним з таких продуктів є консерви. В магазинах є велике різноманіття консервів, та все ж варто знати про певні тонкощі їх вибору.

  Звертаємо вашу увагу на базові правила вибору консервів для уникнення ризиків отруєння.

1.  На етикетці має міститися інформація про склад продукту, виробника, дані про терміни та умови зберігання. Термін придатності має бути зазначений чітко і зрозуміло.

2.  Щоб обрати якісний продукт, уважно читайте склад, звертайте увагу на порядок інгредієнтів: першими будуть зазначені ті продукти, яких найбільше. Однак чим менше в консервах інгредієнтів, тим якісніший продукт. Наприклад, краще всього, якщо консерва не містить нічого, крім м’яса, риби, натурального жиру, спецій і води.

3.  Найчастіше консерви упаковані в бляшанки, через стінки яких не видно сам вміст. Попри це, важливо уважно оглянути пакування. Воно має бути цілим, без вм’ятин. На бляшанці не повинно бути іржі. Неприпустимо, щоб банки були із здутими донцями або кришками, адже будь-які пошкодження упаковки можуть спровокувати появу шкідливих мікроорганізмів. Також не зашкодить потрясти баночку і прислухатися до звуків, намагайтеся вибирати щільно набиті консерви, де вміст не хлюпається в заливці.

4. Запах, колір та смак продуктів повинен відповідати складу консерви. Якщо консерви мають підозрілий вигляд, запах чи смак – краще відмовитися від їх споживання.

5. Не варто купувати консерви у місцях несанкціонованої торгівлі, агропродовольчих ринках чи у магазинах, де не створені належні умови зберігання. Навіть якщо продукт був виготовлений з дотриманням усіх норм, неправильне зберігання може призвести до того, що він зіпсується.

 

З повагою,

Брусилівське управління

Головного управління

Держпродспоживслужби

в Житомирській області!