Першої неділі жовтня в Україні святкують День працівників освіти. Цього року святкування відбувалося в умовах повномасштабного вторгнення росії, яка руйнує школи та змушує вчителів та учнів шукати нові способи продовжувати освітній процес. Українські вчителі з початку повномасштабного вторгнення демонструють справжню мужність, продовжуючи навчання за найскладніших умов: в укриттях, на станціях метро, у дворах власних будинків, зруйнованих рашистами, навіть, перебуваючи на передовій.

  30 вересня педагогічні працівники закладів освіти Брусилівської селищної ради відзначали своє професійне свято. Теплими та щирими словами згадали воїнів, які загинули, а також наших педагогів, які захищають нас у цей нелегкий час.

  Всіх присутніх привітав із професійним святом селищний голова Габенець Володимир Васильович та начальник відділу освіти та спорту Брусилівської селищної ради Чмуневич Микола Ілліч. Святкову програму представили учні та педагоги Брусилівського ліцею №1 імені І. І. Огієнка.  В цей день за перемоги на олімпіадах та конкурсах обласного та міжнародного рівнів відзначили грамотами, подяками та грошовими сертифікатами учнів та їх вчителів-наставників.  

  Хочеться зазначити, що освітянами Брусилівщини була проведена акція по збору коштів для наших захисників. Спільними силами було зібрано 80000 грн. Приємно відмітити учнів Водотиївської гімназії, які, проводячи день самоврядування у своїй школі, також долучилися до акції та зібрали 4455 грн.  Щиро дякуємо всім, хто в такі важкі часи допомагає й цим наближає нашу перемогу! Добрі справи не залишаються непоміченими, адже допомога в цей нелегкий для всіх нас час – це не просто матеріальні цінності, а впевненість у тому, що разом ми подолаємо будь-які негаразди.

  Ще раз вітаємо наших педагогів та дякуємо їм за таку важливу справу – виховання майбутнього покоління освічених українців.