Фото без опису   1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана.

  Рішенням виконкому Брусилівської селищної ради від 07.09.2022 р. №1048 затверджено план проведення заходів з відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана України на території  громади.

У цей день у світі говорять про проведені активні дії щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них сприятливих умов життя, про невирішене у цій сфері. Це і привід до роздумів щодо взаємозв’язку поколінь.  Тісна співпраця КУ «Центр надання соціальних послуг» є з ветеранською організацією Брусилівщини за участю якої проводиться аналіз умов проживання ветеранів війни та праці.  Понад 40 осіб даної категорії на постійній основі отримують соціальні послуги службою соціальних послуг за місцем проживання/перебування. Співпрацюючи з благодійними  організаціями, релігійними конфесіями, підприємствами, установами та організаціями різних форм власності постійно надається матеріальна, благодійна та гуманітарна допомога. З нагоди свята наші старійшини отримують продуктові набори  від благодійного фонду «Карітас-Житомир». У закладах освіти проводяться тематичні уроки, виховні години на тему: «Діалог поколінь», «Сивина на скронях-мудрість у очах», конкурс на кращий учнівський лист людині похилого віку, у бібліотечних закладах виставку-огляд «Вклоняємось нашим ветеранам». Постійно проводиться консультативно-роз’яснювальна робота серед громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю щодо їх соціального захисту, пенсійного забезпечення, надання пільг, житлових субсидій та компенсацій, соціальних послуг.

   Тяжкі випробування випали на долю ветеранів і людей похилого віку. Вони пройшли крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війни та репресій, але зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість, толерантність, навчають утверджувати демократичні цінності, відстоювати свободу та гідність, захищати свій суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. 

   Пам’ятаймо і надалі про свій невідплатний борг перед ветеранами та громадянами поважного віку. Найбільше багатство літніх людей — їх досвід, мудрість, вміння.

   Безмежна вдячність вам, дорогі представники старшого покоління, за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування.

 

КУ «Центр надання соціальних послуг»

Брусилівської селищної ради.