Фото без опису    30 серпня 2022 року Урядом прийнято рішення (постанова КМУ № 977) про внесення змін до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану.

       Відповідно до змін передбачається функціонування інформаційно-аналітичної системи обліку даних, пов’язаних компенсацією витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, яка є інструментом цифровізації  та реалізації положень вищезазначеного Порядку.

        У межах Програми власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримують гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн. на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для  покриття витрат пов’язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.  Зауважуємо, що компенсація не виплачується внутрішньо переміщеним особам, які є власниками житлових приміщень (незалежно від частки), та членам їх сімей; повнолітнім дітям до 23-х років, які навчаються, незалежно від місця реєстрації.

    Для отримання компенсації власникам житла необхідно звернутися до відділу соціального захисту населення Брусилівської селищної ради, подати заяву та предявити відповідні документи.

      Нагадуємо, що власник житлового приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати повідомлення з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

     Надалі для отримання компенсації власник житла не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає заяву про отримання компенсації (при цьому необхідно мати реквізити з банку про рахунок, довідки усіх ВПО,яких він прихистив) .

 

Відділ соціального захисту населення Брусилівської селищної ради.