Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА.

   Ухвалення закону №7451 є вагомим кроком для вдосконалення процесу приватизації. Приватизація дозволить державі зосередитися на більш ефективному управлінні стратегічними підприємствами, обороні та формуванні політики, надавши бізнесу можливість інвестувати в активи та перетворювати їх на працюючі, ефективні компанії.

    Приватизація враховує нагальні потреби підприємців та відбудеться за зручними й пришвидшеними процедурами. Як і раніше, процедура торгів проходитиме на базі платформи електронних аукціонів Прозорро.Продажі.

На приватизацію буде виставлене державне майно, що не входить до переліку об’єктів критичної інфраструктури та не використовується в оборонному секторі.

    Бізнес може самостійно ініціювати приватизацію об’єктів державної власності. Для цього потенційні покупці мають надіслати лист у довільній формі на адресу регіонального відділення Фонду державного майна України у у Житомирській області.

              Зразок для листа про ініціювання приватизації об’єктів державної форми власності

     Перетворення непрацюючих та збиткових державних активів на сучасні та ефективні підприємства сприятиме відновленню бізнес-активності у регіоні. Приватизація — це ефективний інструмент для досягнення цілей тривалого економічного зростання. Створення нових виробництв, а також додаткових робочих місць є вирішальним фактором для економічного відновлення Житомирської області.

     Перелік доступних об’єктів для приватизації у Житомирській області, а також детальна інформація про них доступні за посиланням: https://bit.ly/3SUeotu

    Нагадаємо, що Уряд розпочне масштабну приватизацію з вересня.