Сьогодні, 22 квітня, в Брусилівському селищному Будинку культури відбувся майстер-клас по писанкарству, який провела Ольга Мединська (художник, живописець, кераміст). Майстер-клас був проведений для внутрішньо переміщених осіб.

   У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, учасники зібрання ознайомилися з традиціями нашого народу і навчилися творити писанки. Жоден не залишився осторонь цієї справи, і з великою цікавістю всі занурилися в царину розпису елементів писанки.

  Традиція писанкарства в Україні налічує тисячі років і передує запровадженню християнства в Україні: на яйцях малювали воском, щоб створити візерунок; далі додавалась фарба, щоб надати яйцям чудових кольорів, — фарба не діє на покриті воском частини яйця. Коли все яйце було пофарбоване, віск видалявся, залишався тільки кольоровий візерунок.

  Звичай розписувати писанки на Великдень виник ще в дохристиянські часи як атрибут весняних культових обрядів, пов’язаних з прославлянням весняного пробудження усього живого на землі. Яйце завжди було загадкою для людини: неживе, воно давало початок новому життю. Тому його почали вважати символом самого життя, уособленням чарівної сили добра.

   Дякуємо усім за участь у цьому заході!

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису