Фото без опису Як це важливо-зробити кроки назустріч тим, хто потребує підтримки та спілкування більше, ніж іграшок. Мова йде про дітей з інвалідністю. Звичайно, що сім’я є головним ресурсом наших дітей. І найкращий спосіб допомоги дитині раннього віку в тому, щоб допомагати її батькам підтримувати таку дитину. З цією метою у  2022 році та надалі  Брусилівська селищна рада буде робити все можливе для підтримки сімей, де виховуються діти з інвалідністю. Передусім, це підтримка у наданні необхідних соціальних послуг та сприяння в отриманні реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю, хворим дітям, які не мають інвалідності.

   Що вже зроблено?

  16 листопада 2021 року у приміщенні селищної ради відбулась презентація громадської організації «Салим» з міста Макарів за участю її голови Ігоря Пруса. Ця організація надає  реабілітаційні послуги, соціальну благодійну допомогу дітям, які потребують фахової допомоги психолога, реабілітолога, логопеда. Селищний голова Володимир Габенець, його заступник Світлана Приходько, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Валентина Мазуренко та фахівець з фізичної реабілітації цієї установи Наталія Гальченко відвідали ГО «Салим» у місті Макарів, більш детально ознайомились з її роботою, колективом, механізмом отримання послуг. Працівниками КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради було проведено із сім’ями, де є діти з інвалідністю, інформаційно-роз’яснювальну роботу. І вже в лютому 2022 року  фахівці ГО «Салим»  впродовж десяти днів будуть надавати реабілітаційні послуги трьом дітям з інвалідністю, жителям Брусилівської селищної територіальної громади. Безкоштовні транспортні послуги їм та батькам для супроводу надасть служба з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради.

 Брусилівська селищна рада у наданні необхідних дітям з інвалідністю реабілітаційних послуг, впровадженні благодійних соціальних програм  сподівається на підтримку і інших громадських формувань, зокрема, Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну». Днями консультант-психолог місії Наталія Пирогова провела для працівників КНП «Брусилівська лікарня», КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради онлайн-зустріч. Проведено телефонну розмову з координатором реабілітаційних послуг МБФ Місії в Україну Альоною Левінською щодо порядку отримання безкоштовних реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю, хворим дітям- жителям Брусилівської селищної територіальної громади.   

 

              

               Валентина Мазуренко, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради